Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Poloosový víkend strieborného Mira Pospíchala

Wednesday, 18. 04. 2018 - 18:22, Public relations   

Poloosový víkend strieborného Mira Pospíchala

Pre slovenského reprezentanta v rallycrosse, Mira Pospíchala, bol uplynulý víkend asi jedným z najťažších v jeho pretekárskej kariére. Ako sa však hovorí, „všetko sa raz na dobré obráti", aj v Mirovom prípade sa tak nakoniec stalo.

Tretie kolo seriálu FIA Zóna strednej Európy v rallycrosse odštartovalo počas uplynulého víkendu na trati Wachauring v susedstve rakúskeho mesta Melk. Na štarte samozrejme nesmel chýbať ani dvojnásobný víťaz seriálu FIA CEZ v kategórii STC+2000 Miro Pospíchal.

image7.jpeg

„Všetka smola sa na nás začala hrnúť už po ceste do Melku, keď som ostal stáť za Viedňou s pokazeným sprievodným autom, na ktorom sa porúčal alternátor. Po tom, ako mi chalani doviezli náhradné auto, sme sa do hotela dostali až v sobotu nadránom, o tretej. V sobotu ráno, v prvom meranom tréningu, sa mi podarilo zajazdiť až štvrtý meraný čas, čo ma trochu zaskočilo. V druhom meranom tréningu ma zasa prekvapila odtrhnutá poloos. Tú sme však vedeli hneď vymeniť a mohli sme tak štartovať do prvej rozjazdy. Tú som vyhral a podarilo sa mi urobiť zároveň aj najrýchlejší čas, čiže po sobote mi patrila prvá priečka priebežného poradia. Prišla však nedeľa a s ňou v druhej, ale aj tretej rozjazde opäť zlomená poloos. Nechápali sme čo sa deje, dva roky sme s poloosami nemali absolútne žiaden problém a menili sme ich „iba pre každý prípad". Tu na pretekoch to však boli hneď dve na ľavej strane a jedna na pravej. Fakt neviem čo sa tam deje, nemenili sme nastavenia, ani dodávateľa náhradných dielov. Fakt neviem," porozprával Miro Pospíchal pred nedeľným finále, do ktorého štartoval z dôvodu spomínaných porúch z poslednej rady.

A práve vo finále ako sa zdalo, Mira smola opustila. Teda vlastne iba jej časť, keďže aj tu sa mu podarilo kúsok si z nej vybrať. Miro vo veľmi dramatickom finále, kde mali diváci možnosť vidieť niekoľko dosť tvrdých kontaktov, ale aj množstvo menení pozícií medzi jednotlivými jazdcami, volil výbornú stratégiu, keď svoj Volkswagen Polo TDi poslal do Joker Lap presne v najvhodnejšom momente. Tým sa mu podarilo posunúť na druhé miesto celkového poradia a následne sa pokúsiť zaútočiť aj na svojho slovenského rivala jazdiaceho v čele finále, pneumatika však povedala nie.

„Finále bolo super, poloosi držali a dvaja Slováci sme bojovali o víťazstvo. Ja som žiaľ, už v prvej zákrute po štarte, štrajchol o Zachara a prerezal som si pneumatiku. Tá v priebehu pretekov pomaly púšťala a namiesto toho, aby som pri stíhacej jazde robil stále lepšie a lepšie časy, robil som vďaka defektu stále horšie a horšie. Musím povedať, že som aj šťastný, ale zároveň aj nešťastný. Celý víkend sme sa trápili, ale naozaj originál trápili. Som rád, že je koniec a dúfam, že smolu sme si vybrali dopredu, minimálne do konca sezóny," dodal po pretekoch Miro Pospíchal.

M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri