Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pódium pre Drotára a Slovensko na Stretnutí majstrov

Tuesday, 21. 11. 2017 - 15:47, Martin Trenkler   

Pódium pre Drotára a Slovensko na Stretnutí majstrov

Úspechy vo vyše 40-ročnej motoristickej kariére Prešovčana Igora Drotára pokračovali aj uplynulý víkend na prestížnom Stretnutí majstrov v Sosnovej. Ako jediný slovenský reprezentant si odtiaľ odniesol trofej za skvelé tretie miesto.

Marek Felt;img-2492-7.jpg

Stretnutie majstrov v Sosnovej, neďaleko Českej Lípy, patrí medzi tie najprestížnejšie koncoročné exhibície rely. Každoročne sa tu stretnú majstri rôznych motoristických disciplín, ako aj skutočné legendy automobilového športu. K nim dozaista patrí aj Igor Drotár, ktorý sa tu predstavil na špičkovej Škode Fabia R5 z dielne košického MM Rally Team. V systéme vyraďovacích súbojov sa náš jediný Slovák v poli dostal až do semifinále, v ktorom pre menšiu chybu skončil na celkovo treťom mieste.

Václav Fiala;img-9896-9.jpg

Igor Drotár: "Veľmi sa teším z tretieho miesta na Stretnutí majstrov. Sosnová má svoj náboj a medzi nami sa tu pohybujú skutoční bohovia rely ako Miki Biason či Markku Alén. A nielen oni, je tam špička všetkých motoristických disciplín z okolitých krajín. Vždy tam stretnem skvelých ľudí. Svojou výnimočnou jazdou ma zaujal napríklad i Teemu Suninen z Majstrovstiev sveta WRC2. Vedel som, že preteky nebudú jednoduché, no auto bolo pripravené úžasne a fungovalo dobre aj na mokrej trati. Spravilo všetko, čo som od neho očakával. Prebojoval som sa tak do semifinále - do prvej trojky. Asi som sa však trochu premotivoval, na štarte som nedostatočne stlačil tlačidlo pretekárskeho režimu ALS, ktoré mi naskočilo až po chvíli. Súboj s konečným víťazom Martinom Vlčekom som síce prehral, no svoje víťazstvo si naozaj zaslúžil. Myslím si, že na tomto mimoriadne nádhernom podujatí pred množstvom divákov som reprezentoval našu krajinu dôstojne, a to ako jediný Slovák. Skončiť medzi hviezdami na treťom mieste je skvelé. Spoznal som sa aj s Majstrom sveta v rely Mikim Biasonom a legendárnym Markku Alénom. Obaja prijali moje pozvanie na Slovensko, chcem im ukázať našu krásnu krajinu. Chcem sa ešte poďakovať za skvele pripravené auto a vzdávam úctu všetkým mechanikom MM Rally Team. Dávajú do toho kus srdca a to ma motivuje k čo najlepším výsledkom."

Marek Felt;img-2959-4.jpg

Tento víkend bude už tretím po sebe, kedy sa Igor Drotár postaví na štart automobilovej súťaže, či pretekov. XXIII. TipCars Pražský Rallysprint bude ďalšou exhibičnou šou v jesennom kalendári. Okolie Strahovského štadiónu, ale aj južnej časti mesta Praha (Zbraslav) opäť poskytnú skvelú rely šou. Ešte predtým si však Igor prevezme ocenenie od prešovského krajského župana Petra Chudíka: "Dostal som ocenenie od nášho prešovského župana, čo ma nesmierne teší. Som zároveň poctený, že som sa ocitol v úzkej skupine siedmich ocenených osobností, z rôznych oblastí života. Túto cenu si prevezmem už teraz vo štvrtok. Hneď potom odcestujem do Prahy, aby som v piatok ráno stihol písanie tratí na Pražskom relyšprinte. Mám troch potenciálnych spolujazdcov, z ktorých vylosujeme jedného šťastlivca. Po roku sa tak opäť teším do krásnej Prahy," dodáva Igor na záver.

Marek Felt;img-3167-6.jpg

Martin Trenkler/RPM



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri