Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Počasie si už pred štartom zahráva s Dobšinskou zimou 2018 - Aktuálne foto z trate

Thursday, 01. 02. 2018 - 17:06, Public relations   

Počasie si už pred štartom zahráva s Dobšinskou zimou 2018 - Aktuálne foto z trate

Teploty tesne nad bodom mrazu, ale aj dážď so snežením. Presne takéto boli poveternostné podmienky v Dobšinej 48 hodín pred štartom Dobšinskej zimy 2018.

 

Tibor Szabosi;c30i6878-4.jpg

Ostáva presne 48 hodín do momentu, keď na trať Dobšinskej zimy 2018 vyrazí prvé súťažné vozidlo. Zároveň s približovaním sa tohto momentu pribúda viac a viac otázok, aké bude počasie v sobotu v Dobšinej a aké budú snehové podmienky na tratiach. Jedno je isté. Na Slovensku v posledných dňoch panuje pomerne teplé, dokonca v niektorých južnejších krajoch až jarné počasie. Sneh sa na väčšine územia roztápa a inak tomu nie je ani v Dobšinej. Napriek štvrtkovému raňajšiemu sneženiu, teplota vystúpila mierne nad bod mrazu a sneženie sa postupne zmenilo na mokrý sneh, ba dokonca iba na dážď. A to nie sú presne tie podmienky, ktoré by si organizátor, ale aj súťažné posádky predstavovali na "zimnú" súťaž, ktorou Dobšinská zima jednoznačne je.

Tibor Szabosi;c30i5990-3.jpg

Na rýchlostných skúškach nachádzajúcich sa mimo mesta, ako máte možnosť vidieť aj na fotkách, snehová pokrývka ešte je a určite sa v priebehu spomínaných 48 hodín nestratí. Pri počasí, aké v tomto momente vládne v Dobšinej je však viac než jasné, z nej bude ubúdať. Čo sa týka rýchlostnej skúšky nachádzajúcej sa v Dobšinej, tu snehová pokrývka úplne zmizla.

Tibor Szabosi;c30i6083-5.jpg

Ako sa zdá, Dobšinská zima, rovnako ako v minulom roku bude opäť s meniacim sa povrchom rýchlostných skúšok. To znamená, že pre súťažné posádky bude veľmi dôležitá správna voľba pneumatík. Jedine, že by sa nad Dobšinčanmi zmilovali nebesá a avizované sobotné sneženie by prišlo predčasne, už v piatok. Ale toto je zatiaľ iba zbožné prianie.

Tibor Szabosi;c30i6900-2.jpg

Miro Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.

img-3748.jpg

img-3750.jpg

img-3751.jpg

img-3755.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri