Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Po víťazstve vo Švédsku Hyundai aj Neuville v čele MS rely

Sunday, 18. 02. 2018 - 15:18, Ľuboš Kašický   

Po víťazstve vo Švédsku Hyundai aj Neuville v čele MS rely

Hoci dnes zostávali na programe už iba tri merané úseky, tak stále nikto nemal istotu, že uvidí cieľ. Azda preto sa aj menej riskovalo a viac taktizovalo.


Do útoku dnes zavelila Toyota, ktorá nemala čo stratiť. Vlajku držal najstatočnejšie mladý Esapekka Lappi (toyota), ktorý vyhral dva z troch meraných úsekov a raz bol druhý. Odmenou mu bolo nielen víťazstvo a body v Power stage, ale aj posun zo šiesteho na štvrté miesto v konečnom poradí, keď preskočil Ostberga (citroen) aj Paddona (hyundai).

hyu006.jpg

Na pódiových pozíciách boli karty prakticky rozdané a tak sa dnes neriskovalo. Zálusk na extra body z Power stage si však mohli robiť aj ostatní. A tu bol najväčší kumpán Sebastien Ogier, ktorý dokonca radšej neprišiel včas na štart poslednej eresky len, aby si vytvoril lepšiu pozíciu na jazdu. Francúz Špekulant dostal síce penalizáciu 250 sekúnd, no v Power stage predsalen skončil aspoň druhý a odváža si slušné štyri body.

Copyright manufacturer;gm201802164.jpg

„Bol to zámer," priznal otvorene neskorý príchod na štart Ogier. „Z pozície z ktorej som mal štartovať som nemal šancu na dobrý výsledok. Urobil som síce niekoľko chýb, no aj to stačilo na slušné body v Power stage." Úradujúci majster sveta dokonca štartoval až po WRC2 a na vyjazdenej trati sa cítil oveľa lepšie, ako počas celého zasneženého víkendu.

Copyright manufacturer;2018sweden-hem-180.jpg

Poďme však k víťazom súťaže. Premiérové víťazstvo vo Švédsku posúva dnes Hyundai aj Thierry Neuvilla do čela priebežného poradia majstrovstiev sveta v rely 2018. Belgičan sa vlani pripravil o víťazstvo hlúpou chybou, keď odtrhol koleso na sobotňajšej poslednej superšpeciálke. „Vlani som si zaslúžil vyhrať, no dnes ešte viac," cítil satisfakciu pilot tímu Hyundai. „Nečakal som, že tu budeme takí rýchli. Auto však bolo vynikajúco pripravené a dalo nám šancu bojovať o víťazstvo. Máme v tíme asi dvesto ľudí a všetci sú odhodlaní urobiť všetko pre víťazstvo. Ďakujem im všetkým a už sa neviem dočkať ďalšej súťaže."

hyu008.jpg

Výborný výkon Hyundaia potvrdil tretím miestom Andreas Mikkelsen. „Je to moje prvé pódium pre Hyundai. Bol to vydarený víkend. Som veľmi rád, že som sa mohol podieľať na tomto tímovom úspechu, ktorý posúva Hyundai do čela pred ďalším podnikom šampionátu."

hyu007.jpg

Haydon Paddon (hyundai) dnes urobil zopár chýb, ktoré ho stáli pozíciu a tak nakoniec skončil piaty. Jediný, kto sa dokázal vklíniť na pódium medzi i20 Coupe bol Craig Breen s citroenom. „Som absolútne spokojný," priznal Ír. „Držali sme krok so svetovou špičkou. Chcem sa za to poďakovať každému jednému členovi tímu. Vlani sme mali náročný rok, no všetci urobili veľký kus práce."

Copyright manufacturer;1920071-hc1hj83ein.jpg

Vlani víťazná Toyota dnes teda brala štvrté miesto zásluhou Lappiho a siedmy bol nakoniec Latvala. „Bolo to veľmi náročné, no som rád, že sme vybojovali nejaké body," skonštatoval smutný vlaňajší víťaz.

Copyright manufacturer;tgr-0010-14.jpg

Prekvapenia sme sa dočkali vo WRC2, kde zvíťazil nečakane Japonec Takamoto Katsuta s Fiestou R5 a porazil celú plejádu Severanou! „Až" druhý skončil továrenský Pontus Tidemand s Fabiou R5 a tretí Veiby tiež na Fabii R5. Štvrtý v tejto kategórii dojazdil nám dobre známy Švéd Mattias Adielsson sedlajúci tiež Fabiu R5.

Copyright manufacturer;201802885al.jpg

Do čela priebežného poradia MS sa po dvoch súťažiach dostal Neuville (41 b.) pred Ogiera (30) a na treťom mieste sú Latvala a Lappi (23). V značkách sa o jediný bod v čele usadil Hyundai (54 b.) pred Toyotou (53) a Citroenom (46). Prekvapivo úradujúci Ford (M-Sport) má 43 bodov na štvrtom mieste.

results-leg3.jpg

Majstrovstvá sveta sa teraz z mrazivého a zasneženého Švédska sťahujú do horúceho Mexika, kde pod rozpáleným slnkom a vo vysokých nadmorských výškach sa pokračuje začiatkom marca (8.-11.marca).

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri