Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Po uzávierke…

Sunday, 20. 05. 2012 - 23:15, Daniel Mandzi   

Po uzávierke…

Celkom 68 súťažných posádok je zapísaných medzi prihlásenými na tretie podujatia DMACK Tyres RALLY - Majstrovstvá Slovenska 2012, ktorým bude v termíne 25. - 26. máj topoľčianska Rally Tríbeč. Už na budúci týždeň uvíta na svojom štarte táto západoslovenská súťaž kompletnú špičku slovenskej rally scény na čele s úradujúcim majstrom Jozefom Bérešom mladším, vedúcim jazdcom tohoročného šampionátu Grzegorzom Grzybom a domácim favoritom Jaroslavom Melichárkom.

Tibor Szabosi;co8c4612-3.jpg

Tučnú čiaru za prijatými prihláškami spravili organizátori v stredu po polnoci. Konečný počet prihlásených síce celkom nepotvrdil pôvodné predpoklady, ktoré sa pohybovali okolo 70 až 80 vozidiel, kvantitu však tentoraz jednoznačne nahrádza kvalita. Medzi 44 súťažiacimi prihlásenými do prvoligového majstrovstva Slovenska, nechýbajú tri špičkové vozidlá najsilnejšej špecifikácie World Rally Car, štyri špeciály modernej kategórie Super 2000 ani tradičná svorka silných produkčných vozidiel značky Mitsubishi.

Tibor Szabosi;co8c4801-2.jpg

Zostava 22 posádok, ktoré prejavili záujem o štart v Slovenskom Rally Poháre, sa skladá prevážne  zo začínajúcich a menej solventných dvojíc, pre ktorých je seriál SRP dôležitým odrazovým môstikom do ďalšej kariéry. Štartové pole slovenskej „druhej ligy" spestrí aj niekoľko zaujímavých historických vozidiel, ktoré patrili medzi špičku ešte v dobe, kedy bola Rally Tríbeč súčasťou federálneho majstrovstva. Po súťažnom poli SRP odštartujú aj dve nové rally posádky, ktoré na tejto súťaži absolvujú praktickú rallyškolu.

Tibor Szabosi;co8c5622-1.jpg

V zozname prihlásených nájdeme i kompletnú zostavu troch najúspešnejších jazdcov z vlaňajšieho ročníka Rally Tríbeč. Víťazstvo bude obhajovať domáci Jaroslav Melichárek s Mitsubishi Lancer WRC, ktorému bude čítať rozpis jeho brat a manažér týmu - Erik Melichárek. V tejto zostave sa po prvýkrát predstavili už na aprílovej Rally Prešov, kde nestačili len na Grzegorza Grzyba a v cieli im patrili strieborné vence. Poliak Grzegorz Grzyb, ktorý vlani na Tríbeči skončil tesne druhý, vsadil  toho roku namiesto „wéercéčka" na Peugeot 207 S2000 poslednej špecifikácie a do Topoľčian príde v roli vedúceho jazdce šampionátu. Zopakovanie bronzu z vlaňajška by toho roku zrejme veľmi nepotešilo úradujúceho šampióna Jozefa Béreša s Fabiou S2000. Východoslovenský jazdec totiž v závere prešovskej rally vážne havaroval, prišiel o prvenstvo a na rozdiel od minulého roka je teraz v pozícii, keď potrebuje zaceliť bodovú stratu.

Tibor Szabosi;co8c4389-2.jpg

Na rýchlych tratiach v okolí tríbečského pohoria by sme nemali podceňovať silné Škody Fabia WRC, ktoré do Topoľčian privezie tým Karla Trněného. Majiteľ stajne sa na slovenských tratiach objaví v tomto roku po prvýkrát, klient týmu Igor Drotár má naopak za sebou výborný štart do sezóny v podobe tretej priečky na prešovské rally. Silnú zostavu účastníkov tvoria zahraničné posádky. Poľskú špičku bude okrem už zdomácneného Grzyba reprezentovať nádejný Wojciech Chuchala s produkčným Subaru Impreza a Maciej Rzeznik so Škodou Fabia S2000, kvality maďarského rally športu príde propagovať príslušník užšej maďarskej špičky András Hadik s novým Subaru Impreza v prevedení R4. I napriek termínovej kolízie so súťažou v Českom Krumlove by nakoniec svojho zástupcu medzi elitou (okrem už uvedeného Trněného) nemali  postrádať ani naši českí susedia. Z neďalekého Uhorského Brodu príde do Topoľčian stále sa zlepšujúci Martin Bujáček (Mitsubishi Lancer EVO IX), ktorého rýchlosť a rozviaty štýl jazdy budú pre divákov zaručene zážitkom a to nie len na mestskom okruhu.

Tibor Szabosi;co8c4736-1.jpg

Milovníkov histórie rally uspokojí zostava účastníkov kategórie historických automobilov a národnej skupiny F, kam patria vozidlá so skončenou medzinárodnou homologáciou. Bývalému majstrovi Slovenska Jozefu Bérešovi staršiemu s Audi Quattro vlani tríbečské trate perfektne sadli a v poli súčasných vozidiel by obsadil skvelé deviate miesto. Aspoň na niektorej z rýchlostných skúšok by Béreša rád prehnal Stanislav Koiš, ktorý do Topoľčian privezie ďalší silný špeciál - vozidlo Ford Sierra RS Cosworth z prelomu 80. a 90. rokov. Toyotu Celica GT Four rovnako ako vlani osedlá František Bányász a s atraktívnym Mercedes Benz SLC 500 odštartuje český pilot Aleš Máčala.

Tibor Szabosi;co8c6565-4.jpg

Kompletný zoznam prihlásených posádok včítane štartových čísel bude od pondelka 21. 5. 2012 k dispozícii na oficiálnej webovej stránke súťaže - www.rallytribec.sk, poprípade na stránke www.rallyportal.sk.  

Jiří Dokulil, tlačový tajomník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri