Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Po úspešnej premiére ďalšia nominácia Richarda Šikyňu z tímu MX Slovakia na majstrovstvá sveta.

Friday, 24. 06. 2016 - 20:31, Public relations   

Po úspešnej premiére ďalšia nominácia Richarda Šikyňu z tímu MX Slovakia na majstrovstvá sveta.

Po úspešnej minulo víkendovej premiére Richarda Šikyňu (#102) z tímu MX Slovakia v triede MX2 na majstrovstvách sveta v motokrose v anglickom Matterley Basin prišla už na tento víkend ďalšia nominácia. Len 18 ročný rodák z Oravy si zmeria svoje sily s absolútnou špičkou sveta tento krát v Taliansku, na 12. podujatí seriálu Majstrovstiev sveta MXGP a MX2 na trati v Mantove. Sympatický a skromný mladík na svojej premiére v kolotoči majstrovstiev sveta skončil minulú nedeľu v prvej jazde 26. a v druhej prešiel cieľom na 23. mieste. Bolo to po dlhých siedmych rokoch, čo sa Slovák zúčastnil takéhoto vrcholného svetového podujatia. Držme mu palce, nech sa mu darí aj v Taliansku.

sikyna-mxgp-01.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„Tento víkend ma čakajú moje druhé majstrovstvá sveta v MX2. Som veľmi rád, že môžem znovu štartovať na takýchto pretekoch a zbierať neoceniteľné skúsenosti. Preteky sa idú v Lombardii na trati v Mantove, ktorá nie je mojou veľmi obľúbenou. Určite si ale aj tak naplno užijem jazdenie s najrýchlejšími jazdcami na svete a dám do toho všetko, čo viem, čo som sa doteraz naučil. Uvidíme, ako to tento krát celé dopadne."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Zajtra ráno cestujeme do Talianska na ďalšie majstrovstvá sveta. Druhá Rišova nominácia prišla hneď po jeho anglickej premiére, z čoho sa naozaj teším. Sú to veľmi náročné preteky a dávajú zabrať nie len jazdcovi, či mechanikovi, ale aj technika tak povediac dostane svoje. Všetci v tíme však máme veľkú motiváciu a uvedomujeme si, že sa Rišo len v súbojoch s tými najlepšími môže posunúť ďalej. Dúfam, že šťastena bude stáť na našej strane a Rišo sa toho bude môcť znovu veľa priučiť od tých najlepších. Na takýchto pretekoch získava nielen neoceniteľné jazdecké skúsenosti, ale aj potrebnú psychickú odolnosť, ktorá je na podujatiach tohto charakteru veľmi dôležitá. Veď aj v motokrose platí stará dobrá múdrosť, že nakoniec sa preteky vyhrávajú hlavou. Rišovi želám nie len do týchto pretekov, nech ho obchádzajú zranenia, poslúcha motorka a nech má vždy čistú hlavu. Ďakujem všetkým našim partnerom a som im vďačný, že sú stále pri nás a podporujú naše úsilie."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri