Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Pirelli prestáva od roku 2017 dodávať pneumatiky pre WRC

Sunday, 13. 11. 2016 - 18:38, Alexandra Talajová   

Pirelli prestáva od roku 2017 dodávať pneumatiky pre WRC

Budúci rok už budú definitívne dodávateľmi pneumatík pre novú generáciu WRC áut len Michelin a DMACK.

Dodávateľ pneumatík pre F1, Pirelli má za sebou dlhú spoluprácu s WRC. Po 12 mesačnej prestávke sa v roku 2014 táto firma vrátila ku dodávaniu pneumatík do rally, ale odvtedy nedodávala pneumatiky žiadnemu vedúcemu tímu. Riaditeľ Pirelli motorsport Hembery zdôraznil, že budú stále vášnivo podporovať domáce rally. WRC prestávame zásobovať preto, aby sme sa mohli venovať skoro 300 ďalším šampionátom. Taktiež potvrdil, že Pirelli bude naďalej podporovať Európsky šampionát pre juniorov. Toto rozhodnutie firmy následne aj zdôvodnil: „Podpora tohto šampionátu presne zodpovedá našej filozofii, ktorou je podpora mladých talentov v podobe možnosti podujať sa na takomto veľkom podujatí."

Tibor Szabosi;h7p5503-6.jpg

Pirelli oficiálne ukončí spoluprácu s WRC po podujatí v Austrálii, ktoré sa bude konať budúci týždeň. Michelin aj DMACK sú už na budúci rok zaregistrovaní. Uzávierka registrácie bola do konca minulého mesiaca. DMACK bude pravdepodobne budúcu sezónu podporovať jednu alebo dve Ford Fiesta RS WRC, zatiaľ čo Michelin bude pracovať až so štyrmi tímami.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri