Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Piloti Mercedesu si to znova rozdali

Sunday, 23. 10. 2016 - 07:37, Ľuboš Kašický   

Piloti Mercedesu si to znova rozdali

V kvalifikácii najrýchlejšie Mercedesy vyštartujú s inou stratégiou, ako zvyšok štartového poľa.

Už v piatok nám bolo všetkým jasné, že o pole position sa znova budú pasovať piloti tímu Mercedes a poštekliť ich môže azda len RedBull, ktorý vo voľných tréningoch ukázal svoju rýchlosť. A tak sa aj stalo.

q8.jpg

Strategické manévre sa začali v druhej časti kvalifikácie, keď hneď v úvode vyrazili strieborné šípy, no na rozdiel od ostatných mali obuté tvrdšie softy. Pre kvalifikáciu, kde sa všetci snažia na čo najmäkších gumách vyjazdiť čo najrýchlejší čas to bolo prekvapivé rozhodnutie. Ale všetci sme si mysleli, že v závere ešte môžu prezuť, pretože práve na pneumatikách, na ktorých sa odjazdí Q2 musia piloti z TOP10 vyštartovať aj do nedeľňajších pretekov. Čakali sme však márne.

q6-3.jpg

Najrýchlejším časom na supersoftoch sa tak na prvé miesto v Q2 dostal Ricciardo s redbullom a až za ním skončili na softoch Rosberg a Hamilton. Jediným, kto sa rozhodol rovnako ako „strieborní" pre softy bol iba Max Verstappen, ktorý končil Q2 na siedmom mieste.

q1-2.jpg

Pneumatiky a stratégia bola teda rozhodnutá, no v Q3 sa ešte museli rozdať pozície na štarte. Na okruhu v Austine sa predbieha ľahšie, ako inde a tak postavenie na štarte nie je tam dôležité, no tiež nie je nepodstatné.

q5.jpg

Do súboja o prestížnu pole position sa už redbully nedokázali pretlačiť. Mercdesy so supersoftami jasne dominovali a Nico s Lewisom si to dramaticky rozdávali až do poslednej sekundy. Najprv sa usadil na čele Hamilton, ktorý v Austine ešte nikdy pole nezískal, no vo finálovej jazde ho preskočil Rosberg, ktorý tu z prvého miesta štartoval posledné dva roky. Lenže na trati už jazdil znova aj Hamilton, ktorý už purpurovými medzičasmi naznačil, že tento rok bude to bude on, komu budú vravieť poleman.

q3-res-2.jpg

Do druhého radu na štarte sa postavia redbully, keď Ricciardo udržal za sebou Verstappena, aj obidva monoposty z Maranella, ktoré obsadia tretí rad. Štartuje sa nezvyčajne do prudkého kopca a bude dôležité nezaspať na štarte. Podarí sa to všetkým? Nedeľňajšie preteky štartujú pre nás v nezvyčajnom čase o 21.00 SEČ (v Austine bude tradičných 14.00).

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri