Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Piloti FE jazdili vo Vegas o milión s hráčmi na simulátoroch

Monday, 09. 01. 2017 - 19:52, Ľuboš Kašický   

Piloti FE jazdili vo Vegas o milión s hráčmi na simulátoroch

Hráte sa radi na simulátore na pretekára? Desať tých najlepších si to v Las Vegas rozdalo o milión priamo s celým štartovým poľom Formule E!

Myslime si čo chceme, ale Američania vedia robiť biznis. Pripraviť priamo v kráľovstve hráčskych vášní v Las Vegas eRace o milión dolárov tak, že si počítačoví nadšenci môžu priamo zmerať sily s aktívnymi pretekármi, nuž tomu sa povie MARKETING!

vegas6.jpg

Dvadsať pilotov Formuly E vrátane Piqueta, Prosta, Lopeza, di Grasiho, či Buemiho a Heidfelda sa v Sport Business Innovation zóne hotela The Venetian v Las Vegas stretlo počas víkendu v prvej elektronickej grand prix VISA VEGAS eRACE.

vegas5.jpg

Najprv sa do výberu desiatich najlepších hráčov na simulátoroch museli prebojovať amatéri sitom kvalifikácie. V sobotu sa potom rozbehol kompletný program eRace v ktorom víťaz bral 200 tisíc dolárov, druhý 100 tisíc, tretí 50 tisíc dolárov. Poleman 25 tisíc a ten, kto zajazdil najrýchlejšie kolo v pretekoch dostal na účet navyše desať tisíc dolárov. Všetci, ktorí skončili od 11 do 30 miesta si zarobili minimálne 20 tisíc dolárov. A potom nech niekto povie, že hrania sa na simulátoroch je len márnenie času.

Šampión FE Sebastien Buemi

Jazdilo sa na simulovanom okruhu v uliciach Las Vegas a víťazom sa stal amatér Bono Huis, ktorý porazil na simulátore kompletnú špičku Formuly E! Druhý (ako najlepší profík) skončil Felix Rosenqvist (Mahindra Racing). Tretí skončil Olli Pahkala (Mahindra Racing). V prvej desiatke z profíkov skončili ešte Jose Maria Lopez (DS Virgin Racing), Sam Bird (DS Virgin Racing), Daniel Abt (Abt Audi Sport) a Nelson Piquet jr. (NextEV NIO). Najrýchlejšie kolo a prémiu desať tisíc si vyjazdil David Greco (Renault e.dams).

Víťaz Bono Huis

Šéf Formuly E, Alejandro Agag, žiaril spokojnosťou. Veď do Vegas sa prišiel pozrieť aj sám prezident FIA Jean Todt, ktorý tiež podporuje eSport Racing. „Prvé e-preteky v Las Vegas sa skončili veľkým úspechom," teší sa Agag. „Je vzrušujúce priniesť FE do svätyne hier najväčšej a najvplyvnejšej technologickej šou na svete. Naznačuje to možnosti Formuly E v eSporte. Aj preto budeme pokračovať v snahe priniesť inovatívne spôsoby, ktoré zlepšia našu prezentáciu a zapoja do aktivít aj našich fanúšikov."

Alejandro Agag

Jean Todt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri