Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Peugeotu Barum Rally nevyšla (+ video)

Tuesday, 30. 08. 2011 - 13:02, Katarína Ďurecová   

Peugeotu Barum Rally nevyšla (+ video)

Trojica jazdcov, ktorá tento rok háji farby Peugeotu, na svojich protivníkov štartujúcich so Škodou Fabia S2000 na Barum Rally Zlín nestačila. Kým Škoda obsadila celé pódium, najlepší Peugeot, za ktorého volantom sedel Thierry Neuville, skončil až štvrtý. Dvojica Bryan Bouffier a Guy Wilks dokonca cieľ rally vôbec nevidela.

Thierry Neuville počas prvého dňa havaroval (video z havárie prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu) a nakoniec mohol byť rád, že v rally mohol pokračovať, druhý deň mu vyšiel oveľa lepšie a dokázal za sebou udržať dotierajúceho Andreasa Mikkelsena. „Rýchlostné skúšky v druhej etape boli odlišné od tých v prvej. Trate boli oveľa menej hrboľaté a ja som mohol ovládať auto oveľa lepšie. Keď som počul, že Bryan Bouffier odstúpil, bolo mi jasné, že je pre nás dokončenie rally dôležitejšie ako hocikedy predtým. Stále som ale musel ísť rýchlo, pretože som za sebou musel udržať Andreasa Mikkelsena", vyjadril sa Neuville, ktorý si veľmi dobre uvedomoval, aká katastrofa by pre Peugeot nastala, keby rally skutočne nedokončil. Druhý Peugeot sa vo výsledkovej listine totiž nachádza až na 24-tom mieste.

Radek Vojtěchovský;img-5673-6.jpg

Po prvej etape bol na tom z jazdcov Peugeotu najlepšie Bryan Bouffier, ktorí boli na štvrtom mieste so stratou len 3,7 sekúnd na vtedy zhodne druhých Juha Hänninena a Freddyho Loixa. Na vedúceho Jana Kopeckého síce Francúz strácal vyše 20 sekúnd, ale i tak nastupoval do druhej etapy s odhodlaním bojovať o víťazstvo: „Fakt, že Jana Kopeckého postihli problémy, ukázal, že sme správe verili v naše šance. Preto som na to na prvej rannej rýchlostnej skúške skutočne šliapol. Nanešťastie sa ale skoro ukázalo, že mäkké pneumatiky, ktoré som zvolil, neboli do podmienok v tomto dni ideálne. Ukázalo sa totiž, že je suchšie, ako som očakával. Tri kilometre pred koncom RS10 som išiel do ľavotočivej zákruty a pri tom som prešiel cez mokrú trávu. Výsledkom bola nedotáčavosť auta, ktorá má vymrštila na druhú stranu trate, kde som trafil obrubník", hovorí o svojom konci v Barum Rally Bouffier. Výsledkom nárazu totiž boli dve zničené kolesá a koniec nádejí tejto francúzskej posádky.

Tretieho z jazdcov Peugeotu, Guya Wilksa, postihli v prvý deň rally dva defekty, čo znamenalo, že do druhej etapy štartoval až z dvanásteho miesta. Po troch etapách sa ale dokázali posunúť do prvej desiatky, keď okupovali miesto ôsme. „To bol len začiatok. So svojím Peugotom 207 S2000 som bol veľmi spokojný a tak som si myslel, že by sme to mohli dotiahnuť až na miesto šieste. Na prvej poobednej rýchlostnej skúške mi prestal fungovať motor. Zastavil som, pozrel som sa pod kapotu auta a uvidel som, že remeň alternátor bol značne poškodený. Keď sa remeň poškodil, tak kúsok z neho stiahol zo sebou i senzor, kvôli ktorému riadiaca jednotka všetko vypla, pretože nedostával žiadne informácie", vyjadril sa smutný Guy Wilks.

Radek Vojtěchovský;img-6152-3.jpg

A ako celú Barum Rally Zlín hodnotí Frédéric Bertrand, manažér Peugeotu Sport, ktorý ma na starosti zákaznícke autá? „Boli sme si vedomí toho, že táto rally, ktorá sa odohráva na domácej pôde našich rivalov, bude pre nás veľkou výzvou. Konečný výsledok je určite sklamaním, i keď 207 ukázala, že je konkurencieschopná. Ale iba jedno z našich áut si na svoje konto pripísalo body pre konštruktérov. To znamená, že to pre nás veci v závere sezóny veľmi komplikuje i keď Bryan Bouffier a Thierry Neuville sú stále v boji o titul, ale to iba v prípade, že začnú veľmi skoro vyhrávať."

V celkovom hodnotení je z jazdcov Peugeotu najvyššie, i napriek havárii na Barum Rally, Bryan Bouffier, ktorý je zo ziskom 61 bodov na štvrtom mieste. Thierry Neuville je v tesnom závese za ním - so 60-timi bodmi okupuje miesto piate. Tretí z jazdcov Peugeotu Guy Wilks je siedmy so ziskom 47 bodov. Na lídra priebežnej klasifikácie IRC Juha Hänninena stráca Bouffier 37 a Neuville 38 bodov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri