Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Bednár na PAV Oždianske serpentíny obsadil 2. miesto v absolútnom poradí SKP

Thursday, 07. 07. 2022 - 08:19, Radovan Szabosi   

Peter Bednár na PAV Oždianske serpentíny obsadil 2. miesto v absolútnom poradí SKP

Ako každoročne, tak aj tento rok boli v Oždanoch zahájené preteky do vrchu - PAV Oždianske serpentíny. V štartovnej listine nechýbal ani rally jazdec Peter Bednár so svojim Mitsubushi Colt.

„Tento pretek sa mi ako pretek do vrchu veľmi páči. Chodím tu rád a tento krát som sa rozhodol, že tu odštartujem s Mitsubishi, aby som zistil čo dokáže na kopci. Cieľom bolo Mitsubushi otestovať a zabojovať o čo najlepšiu priečku,“ hovorí Peter.

asr65805-cr3-dxo-deepprime.jpg

Po niekoľkých obhliadkach sa trať Peťovi ešte viac zapáčila a bol pripravený zabojovať o čo najlepšie miesto. Šťastie neprialo hneď v druhej tréningovej jazde, nakoľko prišli nečakané problémy s prevodovkou . Už pri príjazde do servisu mechanici tlačili Mitsubushi pod stan. A tak sa začalo rozhodovanie, či má význam ďalej pokračovať, alebo to vzdať a preteky nedokončiť.

asr66185.jpg

„Hneď v druhej tréningovej jazde sa mi rozsypala prevodovka. Do cieľa som ešte dokázal prísť, rovnako ako aj dole, ale v servise už nešlo vôbec radiť . Veľmi som rozmýšľal či na to kašlem , alebo sa spoločne s mojim tímom ideme do toho pustiť. Chlapci v servise dlho nerozmýšľali a rozhodli , že pokračujeme ďalej. Ja som sadol do auta a išiel do Revúcej pre dve prevodovky, z ktorých sa vyskladá jedna . Kým som prišiel z Revúcej, prevodovka už z Mitsubushi bola von, a tak začínal boj s časom a najmä s nervami. Z dvoch sériových prevodoviek, jednej súťažnej a rozpadnutej sme museli vyskladať jednu lepšiu prevodovku, s ktorou odštartujem v nedeľu, “ hovorí zúfalo Peťo.

asr64577.jpg

Chlapci z Kuko Racing spoločne s jazdcom sa rozhodne nevzdali, a tak sa pre nich začínal boj s časom. Po pár hodinách, bola vyskladaná polo-sériová prevodovka . Bolo potrebné ju založiť a odskúšať. V nočných hodinách sa autíčko dokončilo, no neskúšalo . Prvý test tejto prevodovky bol priamo na štarte prvej nedeľnej tréningovej jazdy.

asf70950.jpg

„Doskaladli sme z troch prevodoviek jednu a založili ju do auta, po tom všetkom som nedával veľkú šancu tomu, že to bude dobre. V prvej tréningovej jazde som dal veľmi slabý čas, ale zároveň som si zvykol na radenie a vedel som, že sa dá určite o niečo zrýchliť. Postupne som v každej jazde zrýchľoval. Bol som z toho prekvapený, lebo sám som také časy nečakal,“ hovorí Peťo s nadšením.

asr66182.jpg

Peťo v každej jazde zrýchľoval, čo sa odrazilo aj na výsledkoch. Po odštartovaní dvoch ostrých a dvoch tréningových jázd prišlo na nedeľné vyhodnotenie. Aj napriek technickým problémom, ktoré Peťa nezastavili, obhájil vo svojej triede 2. miesto a v absolútnom poradí SKP taktiež 2. miesto.

asr66744.jpg

„Moje pocity sú neopísateľné. Včera večer som nečakal, že vôbec niečo s touto prevodvkou odjazdím. Odjazdil som a domov si odnášam poháre. Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí pri mne stáli a ktorí to nevzdali. Všetkým mojim mechanikom, tak ako aj Jarovi Boldišovi, Milanovi Kubalovi, SOOP Racing tímu, vďaka ktorým som tu mohol odštartovať . Nemôžem zabudnúť ani na chlapcov z Kesko Racingu, ktorí nám tiež pomohli, za čo im patrí veľká vďaka ! “ opisuje svoje pocity s radosťou Peter.

Martin Bergel



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri