Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Penske znova porazil Ganassiho

Tuesday, 25. 04. 2017 - 10:20, Ľuboš Kašický   

Penske znova porazil Ganassiho

Na nádhernom prírodnom okruhu v Alabame sa jazdili počas víkendu tretie preteky populárnej americkej série IndyCar. Zoznámiť sa s prostredím došiel aj Fernando Alonso.

Odveká zaoceánska rivalita medzi najväčšími tímami Rogera Penskeho a Chipa Ganassiho pokračoval v treťom podniku sezóny IndyCar na okruhu Barber v Alabame. Úspešnejší bol tentoraz tím Penske, ktorý získal už 188 víťazstvo v histórii série.

ba12.jpg

Penskeho tím, ktorý nasadzuje štyri autá pilotované Simonom Pagenaudom, Josefom Newgardenom, Helio CastroNevesom a Willom Powerom, oslavoval už po sobotňajšej kvalifikácii, ktorú vyhral skúsený Will Power. Pre Austrálčana to bola už 46 pole v IndyCar a výborne rozohral aj nedeľňajšie preteky v ktorým až dve tretiny odkrúžil vo vedení. Žiaľ, pätnásť kôl pred koncom zaregistroval pomalý defekt na prednej pneumatike a musel do depa. Do vedenia sa tak dostal tímový kolega Josef Newgarden, ktorý už udržal za sebou dorážajúceho Scotta Dixona z tímu Ganassi.

ba09.jpg

Pre mladého Američana (26r.) to je iba štvrté víťazstvo v IndyCar a v priebežnom poradí ho posunulo na tretie miesto. „Bol to hrozný deň," priznal v cieli Newgarden. „Preteky sme jazdili ako tím. Pracovali sme na víťazstve pre Willa Powera, ktorý si dnes zaslúžil zvíťaziť. Zviedol krásny súboj so Scottom (Dixonom). Víťazstvo je výsledkom úsilia celého tímu, všetkých štyroch vozidiel a ja som hrdý, že som súčasťou tohto tímu."

ba01-2.jpg

V priebežnom poradí zostal na čele Francúz Sebastien Bourdais (Dale Coyne Racing), ktorý došiel až na ôsmom mieste a aj preto sa poradie na čele dosť vyrovnalo. 1. Bourdais 117 bodov, 2. Dixon 111 b., 3. Newgarden 110 b., 4. Pagenaud 106 b., 5. Hinchcliffe 102 b., ...

ba07.jpg

Pozornosti v Alabame neunikol dvojnásobný majster sveta F1, Španiel Fernando Alonso, ktorý prišiel spolu so šéfom McLarenu Zakom Brownom obzrieť prostredie IndyCar.

ba11.jpg

race-results-3.jpg

ba13.jpg

ba10.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri