Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

PAV Brezno Čierny Balog chystá grandiózny návrat

Tuesday, 16. 04. 2024 - 16:47, Miroslav Majláth   

PAV Brezno Čierny Balog chystá grandiózny návrat

Dlhých desať rokov kopec v Čierno Balogu nerozozvučali motory pretekárskych vozidiel v rámci slovenského kopcového šampionátu. V tomto roku bude všetko inak.

 

T. Szabosi;1t1u0539.jpg

„Pred dlhými tridsiatimi rokmi som tu, v Čiernom Balogu preteky automobilov do vrchu so svojim tímom rozbiehal. Medzitým tu bolo niekoľko organizátorov a teraz dlhých desať rokov tento kopec v Majstrovstvách Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu chýbal. Preto sme sa v sezóne 2024 rozhodli prinavrátiť túto krásnu trať do slovenského šampionátu,“ povedal úvodom Juraj Smrečan, ktorý spolu so svojim tímom stojí za navrátením pretekov do Čierneho Balogu.

T. Szabosi;1t1u0174.jpg

Ak sa všetky plány organizátorovi podarí naplniť, preteky automobilov do vrchu by sa do Čierneho Balogu mohli vrátiť s veľkou slávou. A to by bolo dobre, keďže tunajšia trať patrí medzi najrýchlejšie na Slovensku, preteky tu majú dlhú tradíciu a jazdci sem veľmi radi chodili. Navyše sú tu okrem Medzinárodných a Národných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu plánované aj Majstrovstvách Českej republiky pretekov automobilov do vrchu, Majstrovstvá Slovenska pretekov historických automobilov, Slovenský kopcový pohár, ale aj Slovenská trofej PAV historikov v pravidelnosti. Keďže je podujatie zaradené aj do českých kopcových majstrovstiev, na štarte určite uvidíme aj množstvo veľmi rýchlych monopostov a formúl. A je toho ešte oveľa viac, čo by sa v Čiernom Balogu v dňoch 5. – 7.7.2024 malo diať.

T. Szabosi;co8c8759-3.jpg

„Čo sa týka príprav, tie pokračujú naplno. Pripravujeme Bezpečnostný plán, Dopravný projekt, Zvláštne ustanovenia, no proste všetko čo k úspešnému a bezpečnému spusteniu pretekov treba. Pripravujeme aj viacero prekvapení, no teraz o nich ešte hovoriť nebudeme. Jedno je isté, asfalt je krásny nový, zvodidlá rovnako, podporu v Čiernom Balogu, ale aj v rámci samosprávneho kraja máme veľkú. Samozrejme máme už aj nejaké dohody s Hasičským a záchranným zborom Slovenskej republiky a inými organizáciami. Všetko budeme postupne predstavovať. Našim plánom je prinavrátiť do Čierneho Balogu preteky na vysokej úrovni,“ doplnil Juraj Smrečan.

T. Szabosi;co8c9851-1.jpg

Ako Juraj Smrečan spomínal, podporu majú preteky automobilov do vrchu v Čiernom Balogu veľkú o čom svedčia aj slová banskobystrického župana, Ondreja Luntera: „Som úprimne rád, že sa nám občanmi obľúbené preteky automobilov do vrchu do Čierneho Balogu vrátia. Organizátorom poskytneme všestrannú podporu.“

T. Szabosi;t2c7885.jpg

Podujatie Preteky automobilov do vrchu Brezno Čierny Balog odštartujú v dňoch 5. – 7.7.2024. Ako sme už počuli, aktuálne organizátor pripravuje Bezpečnostný plán, Dopravný projekt, Zvláštne ustanovenia a všetky ostatné dôležité dokumenty potrebné k úspešnému štartu podujatia. Samozrejme paralelne s tým prebiehajú aj jednania s partnermi podujatia, ako aj príslušnými úradmi. Postupne vás budeme informovať o všetkých ďalších prípravách.

Miro Majláth
tlačový tajomník
PAV Brezno Čierny Balog



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri