Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ožďany a nabité leto tímu L Racing

Monday, 27. 06. 2016 - 17:54, Martin Trenkler   

Ožďany a nabité leto tímu L Racing

Veľký pokrok s vozidlom Mini John Cooper Works WRC zaznamenal tím L Racing na uplynulých pretekoch do vrchu v Ožďanoch (25.-26.6.). Okrem trofejí tak horúci víkend na juhu Slovenska priniesol najmä pozitívne prognózy.

Manažér a jazdec L Racingu v jednej osobe - Ján Lipták, doviedol Mini WRC do cieľa Oždianskych serpentín na skvelom 2. a 3. mieste v triede A+2000. "Problémové dieťa" v podobe inak krásneho špeciálu pre rally, konečne prináša sľubné výsledky. Spolu s ním reprezentoval L Racing v Ožďanoch aj Denis Pavlík so Škodou Fabia A1400. Ten si opäť raz odniesol cenné trofeje a skúsenosti, aj vďaka víťazstvám vo svojej triede.

Tibor Szabosi;c30i5467.jpg

Horúci asfalt a "saunu" v kokpite si však neužil Peter Lipták, ktorý kvôli pracovným povinnostiam preteky v Ožďanoch vynechal. Ukázať by sa však mal na najbližšej Pezinskej Babe, rovnako ako Věroslav Cvrček ml. Práve druhý spomínaný by mal znovu zaútočiť na najvyššie stupienky absolútneho hodnotenia šampionátu. Chýbať samozrejme nebude ani mladý Denis Pavlík.

Tibor Szabosi;c30i6979.jpg

Ján Lipták: "Opäť sme odstránili niektoré nedostatky a príznaky poruchy na našom Mini. Zase sme tak o nejaký krôčik vpred. Preteky boli pekné, akurát nás vytrápili neznesiteľné horúčavy. Je to síce krátka trať, no kým sme vyšli hore, riadne sme sa zapotili... Výsledok bol však slušný - druhé a tretie miesto. Pomaly sa zžívam s autom, no nemôžem povedať, že jeho potenciál už využívam naplno. Potešil ma aj Denis Pavlík, ktorý spravil pekný výsledok. Mrzí ma len neúčasť Petra, ktorý nemohol prísť kvôli pracovným povinnostiam. Uvidíme, v akej zostave prídeme najbližšie na Pezinskú Babu, kde sa však určite ukáže náš hlavný ťahúň Věroslav Cvrček junior."

Tibor Szabosi;gh7p4251-4.jpg

Spolu s Pezinskou Babou má L Racing tento víkend paralelný program v Slovinsku. Posádka Vlastimil Majerčák/Michaela Vejačková (Ford Fiesta R5 EVO) tam cestuje v rámci svojho programu FIA Zóny strednej Európy v rally.

Vlastimil Majerčák: "Nemám prehľad, čo nás presne čaká v Slovinsku, malo by ísť o horské trate v kopcoch, pripomínajúci preteky do vrchu. Je to síce jednodňová súťaž, no ponúka 4 rôzne trate, ktoré sa idú dvakrát. Určite chceme zabojovať o čo najlepšie umiestnenie a hlavne body do FIA Zóny strednej Európy. Čaká nás teraz krátky test a vzápätí vyrážame na cestu."

Tibor Szabosi;c30i4416.jpg

Víkend čo víkend čakajú L Racing preteky do vrchu a súťaže rally. Po Pezinskej Babe a Slovinsku nasledujú preteky do vrchu v poľskej Limanowej (9.-10. júla).

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;gh7p3852-4.jpg

l-racing-05-2016.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri