Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ostberg zostáva v Citroene, zostavy pre budúci rok sú jasné

Friday, 05. 12. 2014 - 02:26, Katarína Ďurecová   

Ostberg zostáva v Citroene, zostavy pre budúci rok sú jasné

Tím Citroen Racing oznámil, že po Krisovi Meekovi ostáva pre budúci rok v tíme i Mads Ostberg, čo zároveň i znamená, že zostavy všetkých štyroch továrenských tímov WRC sú známe.

Ešte pred oznámením zostavy tímu pre ďalšiu sezónu sa špekulovalo o angažovaní poľského jazdca Roberta Kubicu, či talentovaného Francúza Sébastiena Chardonneta, Citroen Racing nakoniec však dal prednosť jazdcom, ktorí predstavujú väčšiu istotu. Mads Ostberg a Kris Meeke dokázali v minuloročnej sezóne vybojovať pre tím Citroen Racing dohromady osem pódiových umiestnení a to na všetkých troch povrchoch - asfalte, šotoline i snehu. Na úvodnom podujatí sezóny, Rallye Monte Carlo, túto dvojicu doplní ešte i legendárny Sébastien Loeb.

Citroen Racing;082-ostberg-wrcfrance.jpg

„Som veľmi šťastný, že môžem pokračovať vo svojej práci s Citroen Abu Dhabi World Rally Teamom. Posledné mesiace v tomto tíme boli skvelé, veľa som sa toho naučil iba z pôsobenia v tak fantastickom tíme a taktiež i cítim, že som sa zlepšil ako jazdec. Pri jazde s DS3 WRC som musel upraviť môj jazdecký štýl. Práca, ktorú som do toho vložil, mi umožnila objaviť nové techniky, čo mi zase pomohlo adaptovať sa na určité povrchy a podmienky oveľa jednoduchšie ako predtým. Tieto skúsenosti využijem v roku 2015. Taktiež sa i veľmi teším na upgrady, ktoré DS3 WRC dostalo. Vďaka práci, ktorú sme odviedli minulý rok a ďalšiemu vývoju, ktorý testujeme počas tejto zimy, by som rád bol schopný bojovať o víťazstvo tak často, ako to len pôjde," vyjadril sa na margo predĺženia svojej zmluvy v tíme Citroen Racing Mads Ostberg.

A čo na zotrvanie tohto Nóra v tíme hovorí šéf Citroenu Racing Yves Matton? „27-ročný Mads Ostberg he jeden z najskúsenejších jazdcov v šampionáte. Jeho prvá sezóna za volantom DS3 WRC nám ukázala jeho potenciál. Mads má za sebou niekoľko veľmi dobrých výkonov a to i napriek tomu, že mal počas roka veľa smoly. Získal 108 bodov, umiestnil sa na piatom mieste v šampionáte. Na túto sezónu bude schopný nadviazať a na začiatku sezóny 2015 už bude perfektne zžitý s autom i tímom. Tak ako v prípade Krisa Meeka, cieľom bude zbierať plody všetkej našej práce."

Citroen Racing;140606-ostberg-60-2.jpg

Po ohlásení jazdeckého zloženia tímu Citroen Racing sú teda známe hlavné jazdecké zloženia štyroch továrenských tímov. Vo Volkswagene Motorsport zotrváva dvojica Sébastien Ogier a Jari-Matti Latvala, v druhom tíme Volkswagenu opäť uvidíme Andreasa Mikkelsena. M-Sport Malcolma Wilsona bude mať vosvojich radách dvojicu Elfyn Evans a Ott Tänak, za Hyundai budú budúci rok štartovať Thierry Neuville a Dani Sordo.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri