Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ostberg vyhral Rally Estonia pred Märtinom a Prokopom (+video)

Sunday, 17. 07. 2011 - 18:12, Katarína Ďurecová   

Ostberg vyhral Rally Estonia pred Märtinom a Prokopom (+video)

Rally Estonia je kvôli svojim rýchlym šotolinovým tratiam často braná ako testovacie podujatie na Rally Finland, čo znamená, že sa jej zúčastňuje veľa mien známych z majstrovstiev sveta. Inak tomu nebolo ani tento rok (viac o zaujímavých štartujúcich nájdete v tomto článku).

Pri neúčasti Krisa Meeka so svojim Mini WRC (ktoré rozbil pár dní predtým počas testov - viac v tomto článku) odpadol jednému z favoritov súťaže Madsovi Ostbergovi jeden z hlavných súperov a Ostberg idúci s Fordom Fiesta RS WRC mal nakoniec cestu k svojmu víťazstvu trochu uľahčenú. V úvode súťaže sa dostal do čela obhajca minuloročného víťazstva Markko Martin s Fordom Focus RS WRC, po tretej RS ho na čele vystriedal domáci jazdec Georg Gross s novšou evolúciou Focusu WRC. Potom sa do čela ale dostal už spomínaný Mads Ostberg a svoj náskok udržal až do konca súťaže. Tretie miesto držiaci Gross nakoniec skončil v poslednej RS v priekope, čo znamenalo, že z tretieho miesta sa nakoniec mohol tešiť Martin Prokop s ďalším Fordom - s Fiestou S2000. Štvrté miesto obsadil Karl Kruuda, ktorý, tak ako jazdci pred ním, štartoval taktiež s Fordom - Fiestou S2000 z dielne MM Motorsport Markka Märtina. Jari Ketomaa musel po prvom dni využiť SupeRally a v druhej etape nakoniec odstúpil kvôli technickému problému so svojim Lancerom R4.

Pekný zostrih z Rally Estonia:

Radek Vojtěchovský;img-0794.jpg

Výsledky auto24 Rally Estonia:
1. Mads Østberg/Jonas Andersson (N/S) Ford Fiesta WRC 1:15.19,24,09
2. Markko Märtin/Kristo Kraag (EE) Ford Focus RS WRC 03 +24,0
3. Martin Prokop/Michal Ernst (CZ) Ford Fiesta S2000 +3.37,4
4. Karl Kruuda/Martin Järveoja (EE) Ford Fiesta S2000 +4.05,5
5. Sandern Pärn/Ken Järveoja (EE) Subaru Impreza WRX STI +4.19,5
6. Kaspar Koitla/Andres Ots (EE) Mitsubishi Lancer Evo IX +4.22,6
7. Raul Jeets/Erik Lepikson (EE) Mitsubishi Lancer Evo IX +4.22,8
8. Dennis Kuipers/Frederic Miclotte (NL/B) Ford Fiesta S2000 +4.53,1
9. Janis Vorobjovs/Guntars Zicans (LV) Mitsubishi Lancer Evo X +4.53,4
10. Dominykas Butvilas/Renatas Vaitkevicius (LT) Mitsubishi Lancer Evo X +5.19,3

Zdroj: rally-mania.cz

Radek Vojtěchovský;img-1198-1.jpg

Zo zaujímavých mien je ešte okrem ôsmeho miesta Dennisa Kuipersa možné spomenúť i 18-te miesto Reného Kuipersa, ktorý štartoval s Focusom WRC. Čo sa týka jazdcov WRC Academy s Fordami Fiesta R2, ktorí sa tiež v Estónsku ukázali v hojnom počte, tak najrýchlejší z nich bol Craig Breen, ktorý obsadil 28-me miesto, hneď za ním skončili Alastair Fisher a Sergej Karyakin. Egon Kaur a Molly Taylor pre rôzne problémy skončili až na chvoste štartovej listiny.

Počas Rally Estonia sa konala súťaž i o najdlhší skok na RS2 a RS3, čo bol vlastne opakovaný prejazd touto RS. Víťazom sa stal Georg Gross, ktorý so svojim Focusom WRC doskočil až do dĺžky 33,5 metrov. Druhý skončil Dennis Kuipers s 33-ma metrami a tretí bol Allan Ilves, ktorý skočil 32,5 metrov. Cena sa ale ušla iba víťazovi - Georg Gross si z nedokončenej Rally Estonia nakoniec odnáša televíziu Sony Full HD LED, čo je asi jediná vec, ktorá ho po jeho pobyte v priekope vedľa trati, môže tešiť.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri