Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ondrej v Rumunsku s technickými problémami

Tuesday, 15. 05. 2012 - 15:58, Zdenka Frývaldská   

Ondrej v Rumunsku s technickými problémami

Rožňavská posádka Ondrej - Vavrek si na konci mesiaca apríl vyskúšala podmienky rumunskej Timiş rally. Na náročných tratiach dokázala aj napriek technickým problémom obsadiť prvé miesto vo svojej triede.

 

repu1.jpg

Pred nedávnom sme informovali o tom, že dvojica Tomáš (Répu) Ondrej a Matej Vavrek odštartuje na Timiş rally v ďalekom Rumunsku. Pokoriť mala 108 ostrých kilometrov na 12 rýchlostných skúškach. Preteky sa začali vo štvrtok obhliadkami trate, pokračovali administratívnym a technickým preberaním a následne aj samotným štartom na rampe. Počas prvého súťažného dňa absolvovali posádky jednu „special stage" na mestskom okruhu. Napriek tomu, že naša dvojica sa ocitla v úplne neznámom prostredí, nemala s tým žiadny väčší problém. „Privítanie na pretekoch bolo milé, cítili sme sa tam veľmi dobre. Štvrtok sme sa zoznámili s pestrými rýchlostkami, na ktorých sa striedali rýchle úseky s taktickými. V piatok sme absolvovali preberania, no a poobede sme už odštartovali na mestskom okruhu. Aj keď bol krátky, bol o to zaujímavejší a plný ľudí, vidno, že žijú motoršportom", zhrnul Tomáš svoje úvodné pocity.

repu2.jpg

V sobotu pokračovali preteky od ôsmej hodiny ráno. Na posádky čakalo ďalších 11 RS. Dvojica Ondrej - Vavrek sa spočiatku pohybovala na pekných pozíciách obkolesená vozidlami Dacia Logan, no neskôr sa prepadla o niečo nižšie. Dôvodom boli technické problémy. „V sobotu na nás čakalo celkom dosť kilometrov, na čo sme neboli zvyknutí, no dokázali sme si s tým poradiť. Ku koncu sme mali problémy s technikou a ledva sme došli do cieľa. Vzhľadom na to, koľko posádok odstúpilo, sme veľmi radi, že sa nám podarilo absolvovať celú súťaž. Preteky boli veľmi náročné, nielen na techniku, ale aj na nás a o to sme radšej, že sme si domov doniesli aj pekný pohár za prvé miesto v triede", zhodnotil jazdec.

repu3.jpg

Ako posádka informovala, najbližšie by sa mala predstaviť opäť v Rumunsku, v dátume 17. - 18.8. na Arad Rally.

zt



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri