Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Ondřej Bisaha majstrom FIA Európskej Central Rally Trophy!

Monday, 02. 10. 2017 - 21:26, Public relations   

Ondřej Bisaha majstrom FIA Európskej Central Rally Trophy!

Výborný výsledok pri svojej premiérovej sezóne v European Central Rally Trophy dosiahol český jazdec Ondřej Bisaha. Už pred poslednou súťažou zo šesťdielneho kalendára získal absolútne víťazstvo, vďaka čomu postúpil do superfinále v Portugalsku.

 

Tibor Szabosi;c30i5177-3.jpg

Európska rally trofej ERT pozostáva z ôsmich „regionálnych" seriálov, ktoré zodpovedajú v podstate rovnakým technickým a športovým predpisom ako Majstrovstvá Európy v rally. Jedným zo seriálov je Central Rally Trophy, ktorej kalendár tvorí v tomto roku šesť súťaží. Sezónu otvárala Rallye Český Krumlov, odkiaľ sa posádky presunuli na chorvátsku Ina Delta Rally, rakúsku Rallye Weiz, slovinskú Rally Nova Gorica a za sebou už máme aj Croatia rally. Poslednou z kalendára je nemecká Lausitz rallye, ktorej výsledky však už nijako neovplyvnia víťaza celého seriálu. Tým sa stal český jazdec Ondřej Bisaha, ktorý spomínané súťaže absolvoval s tromi spolujazdcami - Jirkom Hovorkom, Martinom Běhulom a Ondrom Krajčom. To všetko spoločne dokázali na Forde Fiesta R5.

Tibor Szabosi;asf-0131.jpg

Jednou z najnáročnejších rally bola hneď úvodná Rallye Český Krumlov. Bolo to najmä z toho dôvodu, že Ondra nesedel v aute takmer štyri mesiace a na asfalte jazdil naposledy pred polrokom. Chvíľu teda trvalo, kým si zvykol na súťažné trate i závodnú techniku, ale napokon z toho bolo pekné štvrté miesto. „Preteky v Krumlove nedopadli po dlhej pauze úplne podľa našich predstáv, ale keďže všetko zlé je na niečo dobré, začali sme usilovne pracovať na príprave na Ina Rally. A tam sme získali naše prvé víťazstvo v tomto seriáli", prezradil Ondra. Víťazná séria pokračovala aj na Rallye Weiz, ktorá výrazne dopomohla k priebežnej prvej priečke. Na Rally Nova Gorica získala posádka tretiu priečku a svoje prvenstvo potrebovala poistiť ešte na nedávnej Rally Croatia. Tam sa Ondrovi Bisahovi s Jirkom Hovorkom podarilo aj napriek veľkej strate spôsobenej defektom získať potrebný bod, čím potvrdili absolútne prvé miesto v celkovom poradí Central ERT.

Tibor Szabosi;c30i5262-3.jpg

„Táto cesta nebola jednoduchá, ale vyšlo to. Všetko začalo v Autoklube Českej republiky, kde sme získali reprezentáciu, pri ktorej nám bol ponúknutý variant účasti v tomto prestížnom šampionáte a takto to celé dopadlo. Ešte pred poslednou súťažou sme sa stali absolútnymi majstrami Európskej Centrálnej Rally Trofeje. Obrovské ďakujem patrí za podporu Autoklubu, všetkým partnerom a rodinám a špeciálne poďakovanie nekompromisnej práci všetkých členov tímu. Spoločne budeme pokračovať do superfinále v Portugalsku, kde absolútny majster získa FIA prioritu", zhrnul spokojný jazdec.

Tibor Szabosi;c30i5066-4.jpg

Zdenka Frývaldská



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri