Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier poskočil do čela portugalskej rely

Saturday, 20. 05. 2017 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Ogier poskočil do čela portugalskej rely

Ford s Hyundaiom zvádzajú v Portugalsku tesný súboj o víťazstvo. Vystresovaný Citroen zatiaľ na špičku nestačí.

 

Po druhej dnešnej ereske krčil líder Tanak ramenami: „Čo ešte môžeme urobiť? Seb na nás tlačí. Rozhodli sme sa ísť čisto, v ideálnej stope. Pneumatiky držia a vieme, že ak chceme udržať vedenie, tak nemôžeme príliš vymýšľať." Lenže potom prišla záverečná ereska prvej sekcie (RS12) a Tanak v nízkej rýchlosti nabehol na násyp a poškodil pravé zadné zavesenie. Stratil takmer 1,5 minúty a bolo vymaľované.

Copyright manufacturer;2017007894al.jpg

Od tohto momentu sa na čele pohodlne uvelebil Sebastien Ogier (Ford), ktorý dnes vyhral polovicu rýchlostných skúšok (tri) a aj napriek strate v poslednom meranom úseku bude nocovať ako líder. Výborne dnes Francúzovi kontroval Thierry Neuville (Hyundai), ktorý sa postupne pretlačil na druhé miesto. Belgičan dnes vyhral dve eresky a zajtra sa chce pokúsiť dotlačiť Ogiera k chybe a prvýkrát v Portugalsku vyhrať.

Copyright manufacturer;2017portugal-sv-155.jpg

A zatiaľ, čo Hyundai a Ford zvádzajú vpredu napínavý súboj, tak ďaleko za nimi sa trápi Citroen. Kris Meeke je po posledných haváriách už tak vyplašený, že sa bojí urobiť ďalšiu chybu a dnes sa pohyboval iba okolo desiateho miesta. „Ťažký deň. Včera sme mali lepšie nastavenie," vyhovára sa vyplašený Ír. Trikolóru tak zachraňuje Craig Breen, ktorý síce nestačí na špičku, ale drží aspoň slušné piate miesto. Škoda, lebo „francúzske šípky" majú určite na lepšie umiestnenie.

Copyright manufacturer;av201707068.jpg

Vo WRC2 znova dominuje skúsený Andreas Mikkelsen na výbornej Škode Fabii R5. Druhý Tidemand na druhej továrenskej Fabii R5 za Nórom zaostáva o tri minúty. Tretí je Suninen na Fieste R5. Náš Martin Koči v Portugalsku neštartuje.

Copyright manufacturer;2017portugal-hem-115.jpg

Zajtra portugalská rely končí treťou etapou, ktorá má v itinerári štyri merané úseky. Štartuje o desiatej nášho času a končí popoludní na slávnej Fafe, ktorá sa jazdí, ako Power stage. Zaujímavé bude sledovať, či Neuville dokáže vytvoriť dostatočný tlak na Ogiera a zapíše si čistý hetrik.

res-leg2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri