Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ogier, Dobšinská zima aj sezóna 2016 s Igorom Drotárom

Monday, 01. 02. 2016 - 10:07, Martin Trenkler   

Ogier, Dobšinská zima aj sezóna 2016 s Igorom Drotárom

Vraj nič nie je staršie, než včerajšie správy. Sezóna 2015 v automobilovom športe priniesla mnoho zaujímavých aj kontroverzných momentov. Trofeje zdobia vitríny a horkosť z prehier prechádza v plánovaný útok. Sezóna 2016 začala na juhoamerickom Dakare a v kopcoch južného Francúzska na Rallye Monte Carlo. Spolu s Igorom Drotárom sme sa poslednýkrát obzreli za hrdinami minulého roka na poli svetových šampionátov a zároveň nám čo to prezradil o svojich aktuálnych plánoch.

Tibor Szabosi;0k4a0210.jpg

Igor, motoristický svet zažil minulý rok opäť jednu bohatú sezónu. Nás zaujíma tvoj názor na niektoré osobnosti a momenty; Sébastien Ogier získal suverénny tretí titul majstra sveta v rally a tento rok si hneď pripísal víťazstvo na Rallye Monte Carlo. Čomu pripisuješ jeho suverénnu dominanciu?

ID: Všetci jazdci vo svetovom šampionáte sú veľmi vyrovnaní, no rozdiel leží v zdanlivých maličkostiach. Buď na ne prídeš sám, alebo ťa ich niekto naučí. Ogier je super talent, no cítiť v ňom vplyv niekoho. Prístupom, čistotou jazdy a štýlom... Pri jeho začiatkoch bol veľký Seb Loeb a práve jeho "škola" pomohla Ogierovi k rýchlosti. Som teda presvedčený, že v učňovských rokoch sa tam naučil najviac. Samozrejme sedí vo fantastickom aute a kombínacia tohto všetkého z neho robí veľkého šampióna.

Podobne suverénne dominoval Formule 1 aj Lewis Hamilton, ktorý si prišiel po svoj tretí titul svetového šampióna. Dokáže táto disciplína a jej protagonisti zaujať "rallystu" ako si ty?

ID: F1 mám veľmi rád, i keď nesledujem priame prenosy, keďže vtedy väčšinou pretekáme aj my. Je to však tiež veľmi náročná disciplína, ako na techniku, tak na jazdenie. Klobúk dole pred Hamiltonom, ktorý síce takého učiteľa [ako Ogier] nemal, no títo chlapci sú zvyknutí na kontaktnejšie okruhové jazdenie.

Tibor Szabosi;0k4a0218.jpg

Koho by si rád videl súperiť na slovenských tratiach rally o tohtoročný titul?

ID: Poteší ma každý, kto sa dokáže umiestňovať na prvých pozíciách. Neviem však, kto bude jazdiť a či k nám zavíta aj niekto nový. Ja som vždy fandil tým najrýchlejším, trebárs aj maďarským jazdcom, keď sme štartovali s nimi na spoločnom podujatí. Máme tu šikovných rýchlych jazdcov a poteší ma, keď uvidím pekné športové výkony od každého z nich. To posúva mňa a vlastne všetkých k lepším výkonom.

Poďme sa pozrieť na tvoje plány pre tento rok. Je teda niečo, čo už vieš oficiálne prezradiť?

ID: Veľmi sa teším na nové kopcové auto, ktoré sa práve pripravuje v kvalitných dielňach. Bude v karosérii R5 a bude to naozaj dobré auto. To rallyové sa možno bude podobať na to kopcové, to si však ešte len potvrdíme, verím, v najbližšej dobe.

Tibor Szabosi;gh7p0331-1.jpg

Uvidíme ťa na Dobšinskej zime?

ID: Na Dobšinskú zimu sa veľmi teším. Nemá význam ťahať auto z Česka, keďže tu máme dosť šikovných rúk, ktoré pripravia kvalitný stroj. Tak ako po minulé roky, aj tentokrát sa odveziem na Mitsubishi Lancer EVO IX z dielne šikovného Tomáša Ondreja. Páči sa mi aj samotná súťaž, mesto Dobšiná, nádherné okolie a samozrejme ľudia, ktorí by nedopustili, aby sa u nich nejaké motoristické podujatie neuskutočnilo. Držím im vždy palce a veľmi sa tam teším.

Fanúšikovia motoristického športu si vychutnajú populárnu Dobšinskú zimu už túto sobotu 6. februára priamo v "motoristickom" meste Dobšiná.

Martin Trenkler/RPM

img-0343.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri