Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Offroadsport.cz a Sýkora už v TOP 15 v triede FIA T 1.1. 4x4

Wednesday, 05. 01. 2022 - 19:04, Miroslav Majláth   

Offroadsport.cz  a Sýkora už v TOP 15 v triede FIA T 1.1. 4x4

Najdlhšia rýchlostná skúška z tohtoročnej Rally Dakar dopadla veľmi dobre pre posádku českého Offroadsport.cz, ktorú tvorí dvojica český jazdec Miro Zapletal a spolujazdec Slovák Marek Sýkora.

 

Offroadsport.cz


Nadmieru kvalitne obsadená trieda FIA T 1.1. 4x4 kategórie Car na Rally Dakar 2022, ale aj výborný výkon česko-slovenskej posádky Miro Zapletal – Marek Sýkora na Ford F150 EVO. V cieli im patrila pätnásta priečka v etape v triede FIA T 1.1 4x4. Tento výsledok ich posunul na priebežnú štrnástu priečku v triede, čo vôbec nie je zlé, ak vezmeme v úvahu fakt, že práve tu štartujú aj továrenské tímy s hviezdnymi posádkami, kde za volantom súťažných špeciálov sedia jazdci ako Nasser Al Attiyah, či Sebastien Loeb.

Offroadsport.cz


„Spočiatku dnešná rýchlostná skúška vyzerala veľmi jednoduchá, ale aj veľmi rýchla. Bolo to na veľkých pláňach, na kameňoch, ale navigačne poriadne náročné. Takto to išlo až po prvú neutralizáciu. Po nej sme hneď trafili jeden kameň a samozrejme defekt a výmena kolesa boli na svete. Postupne rýchlostka prešla do piesku a dún. Tie boli najskôr menšie a postupne to prešlo až do veľkých dún. Nasledovala druhá neutralizácia a po nej bolo do cieľa ešte približne osemdesiatpäť kilometrov, kde najskôr bol rýchly úsek. Ten sa postupne presunul do riečísk. Tie boli po dažďoch poriadne rozbité, plné blata, vody, takže sme si to tam poriadne užili, bola to kombinácia všetkého možného. Zvládli sme to všetko v pohode, teda okrem toho jedného defektu a sme v bivaku v Riyadhe,“ opísal dnešný, veľmi ťažký deň Marek Sýkora.

Offroadsport.cz

V priebehu piatej etapy Rally Dakar 2022, ktorá je v pláne zajtra, na súťažiacich čaká etapa, ktorá sa bude konať východne od hlavného mesta Saudskej Arábie Riydahu. Na trati ich najskôr bude čakať podklad, ktorý bude plný kamenia a následne aj osemdesiat kilometrov dlhý prejazd pieskovými dunami.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri