Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Od Sochy slobody až na Pezinskú Babu

Tuesday, 30. 06. 2015 - 09:18, Martin Trenkler   

Od Sochy slobody až na Pezinskú Babu

Ivan Kačeriak nie je žiadnym nováčikom. Už v roku 2007 bol majstrom Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) v triede S-2000. Pravidelne pretekal aj po minulé roky, i keď občas s dlhšími prestávkami. Dnes je pripravený zaútočiť na svoj domáci kopec - Pezinskú Babu.

Pezinská Baba sa tento víkend vracia do kalendára MSR PAV po prvýkrát od roku 2010. Kopec o dĺžke 5 100 m patril odjakživa k tým zaujímavejším, aj keď ho tentokrát nezdobí punc Majstrovstiev Európy (ten pripadol Dobšinej, ktorá nasleduje o týždeň neskôr).

img-1823.jpg

„V 15 rokoch som začal jazdiť na motokárach, čo mi aktívne vydržalo 3 roky. Preteky do vrchu jazdím od roku 2007 a už vtedy som sa stal majstrom Slovenska triedy S do 2 litrov. Dlho som jazdil s Peugeotom 205 a potom s Renaultom Clio, ktoré som mal 2 roky. Neskôr som sa z kopcov vytratil, no v roku 2013 som s Hondou CR-X získal pohár vicemajstra v triede S," hovorí Ivan Kačeriak a pokračuje: „Momentálne máme v garážach servisu Auto M.L. pod pezinskou „Sochou slobody" Hondu Type-R. Váži cez 1 100 kg, má sériový 200-koňový motor, predný náhon, samosvor a sliky."

img-1796.jpg

Čo hovorí Ivan na to, že nastupuje už do „rozbehnutého vlaku" MSR PAV? „Polovica sezóny nám síce utiekla, no ideme sa znovu aklimatizovať, a to teraz na Pezinskú Babu. Napriek tomu, že je to môj domáci kopec, nemám žiadne extra ambície. Navyše asfalt na Babe vyzerá veľmi zle a je ťažké predpovedať, či do začiatku pretekov s vozovkou niečo spravia. Chcem sa ešte veľmi pekne poďakovať mojím hlavným partnerom - firme Auto M.L., firme Biomineral, ako aj všetkým ďalším partnerom za podporu a spoluprácu."

img-1808.jpg

Pretekári občas tvrdia, že im tak úplne nejde o výsledok. No v momente, ako si na hlavu dajú prilbu, príde to pravé pretekárske „zatmenie" a noha na plynovom pedáli akosi oťažie... Domáca trať, s ňou spojené zázemie a priatelia ho určite povzbudia k solídnemu výkonu.

Martin Trenkler/RPM

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri