Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

O trebišovských víťazoch v triede 3 rozhodla posledná ereska

Tuesday, 05. 09. 2017 - 12:46, Ľuboš Kašický   

O trebišovských víťazoch v triede 3 rozhodla posledná ereska

Dramatické defekty Semeráda, radosť Gavláka s Horniačkom, návrat Petra Halušku, či potvrdenie titulov posádky Martina Kysuckého s Paľom Kušnierom. Aj taký bol prvý majstrovský Trebišov.


Hoci hlavná pozornosť sa v Trebišove sústreďovala na súboj o absolútny majstrovský titul medzi Valouškom a Kočim, nie menej zaujímavý boj sa odohrával aj v nižších triedach. Začnime tradične silno obsadenou triedou 3. Tu počas celej súťaže jasne dominoval Josef Semerád so spolujazdcom Radom Moznerom na Mitsubishi Lancer (Cassovia ProRace), keď vyhral suverénne prvých päť rýchlostných skúšok a do poslednej Bogoty 3 vstupoval so 74 sekundovým náskokom na Petra Gavláka. Znova sa však potvrdilo, že netreba chváliť deň pred večerom, lebo RS6 poradie úplne zmenila.

Tibor Szabosi;asf-5435.jpg

„Od rána sa to nevyvíjalo celkom podľa našich predstáv, lebo Pepo Semerád nasadil strašne rýchle tempo. My sme sa nechytali," približuje situáciu Peter Gavlák (IMAXX-ADV Rally Team). „Na poslednom úseku však Pepo Semerád dostal dva defekty. Stratil asi tri minúty a tak sme sa posunuli do čela. Vyhrali sme teda v triede 3 a tým pádom sme potvrdili aj dominanciu v celej sezóne." Peter Gavlák tak zapísal už svoj štvrtý slovenský titul. Ak svoje tituly zráta jeho spolujazdec Emil Horniaček, tak sa dostane dokonca až k číslu devätnásť! Nuž a ak sa podarí aj o rok, tak by mohol oslavovať jubilejnú dvadsiatku.

Tibor Szabosi;c30i2555-16.jpg

Dramatická situácia, ktorá postihla nešťastného Josefa Semeráda však mala vplyv aj na ďalšie miesta. „Záver bol naozaj hektický," krúti hlavou aj druhý v triede 3, Richard Pravda (Červené mravce Rally Team). „Posádka pred nami dostala defekt a asi tri kilometre sme išli za nimi v prachu a obave či nás uvidí, a či sa tam vmestíme. Chvála bohu nakoniec to vyšlo a neprepadli sme na tretiu pozíciu, keďže sme si ustrážili náskok. Takže jediný prepad bol na desiate miesto v celkovom hodnotení. Chceme to však ešte riešiť a budeme žiadať o pridelenie náhradného času." Nič to však už nemenilo na skutočnosti, že Rišo Pravda s Ondrejom Krajčom svojho myšiaka doviezli na druhom mieste v triede 3, lebo aj napriek všetkému mali v cieli na tretiu prešovskú posádku Konečný - Lejko náskok cez dve sekundy.

Tibor Szabosi;c30i1572-10.jpg

„Nám sa išlo dobre," nesťažoval sa Tomáš Konečný (Rally System Slovakia). „Trápi nás síce jedna nedoriešená vec, ale podarilo sa nám nájsť spôsob, ako sa tomu prispôsobiť a ísť rýchlo. Takže v rámci možností, ktoré nám auto dovoľovalo sme nakoniec tretí z čoho sa veľmi teším." Tu treba povedať, že tou vecou, ktorá Tomášové subaru trápila je elektronika. Firma s ktorou problém riešia sídli v Austrálii a tak logistika je trochu náročná. V tíme však veria, že do súťaže v Košiciach sa všetko podarí doriešiť a budú môcť pomýšľať aj na súboj o prvé miesto v triede 3.

Tibor Szabosi;c30i6336-10.jpg

V triede 5 dominoval podobným spôsobom, ako Semerád v trojkách, Poliak Rafal Pochlopien so spolujazdcom Bartolomiejom Watrobom na vozidle Opel Astra. Pochlopien vyhral prvých päť rýchlostných skúšok a nakoniec bezpečne zvíťazil. „Nemali sme žiadne vážnejšie problémy a na náročných ereskách sme si dobre zajazdili," tešili sa Poliaci. Nás však potešilo, že poslednú rýchlostnú skúšky zajazdil najrýchlejšie Peter Haluška, ktorý sa po prestávke vracia do štartového poľa. „Som veľmi šťastný, že som späť. Dúfam, že sa mi ešte podarí vyjazdiť nejaký pekný výsledok, no hlavne si to chcem užiť," spokojne sa v cieli usmieval viacnásobný ex-majster Slovenska, ktorý sa naposledy radoval z titulu v triede 5 v roku 2015.

Tibor Szabosi;c30i5367-4.jpg

Triedu 6 v Trebišove vyhrala posádka Martin Kysucký a Paľo Kušnier (MR Autosport) na svojom Peugeote 208, ktorej v „šestkách" dýchal tentoraz na krk iba Martin Koiš s Andrejom Siskom (Ford Team RS Slovakia). Oveľa cennejšie je preto víťazstvo tejto posádky v kategórii vozidiel poháňaných jednou nápravou. V tej posádka na druhého Poliaka Pochlopiena vyjazdila 2,5 minútový náskok a potvrdila slovenský titul aj tu. „Priebeh súťaže bol pre nás bez väčších problémov. Áno, mali sme nejaké krízovky, ale to k tomu patrí," konštatoval v cieli spokojný Martin Kysucký. „Pre nás bolo dôležité dôjsť. V triede 6 máme síce titul už od Lubeníka poistený, no v autách poháňaných jednou nápravou nám chýbalo myslím ešte päť bodov. Za víťazstvo teraz berieme dvadsať bodov, takže cieľ pre túto sezónu je splnený a my sa z toho veľmi tešíme."

Tibor Szabosi;asf-5558-1.jpg

Na záver si len doplňme, že do súťaže v Trebišove vyštartovalo v rámci MSR celkom 26 posádok a v cieli ich bolo nakoniec klasifikovaných dvadsať potom, čo zo súťaže bol po pretekoch vylúčený Josef Semerád. Jeho auto neprešlo záverečnou technickou kontrolou. V jednotlivých triedach vyštartovalo do súťaže šesť áut v triede 2, sedem vozidiel v triedach 3 a 5, dve autá v triede 11 a v triede 6 štartovali tri posádky. Štartové pole doplnila jedna posádka v triede 8.

Tibor Szabosi;c30i6160-17.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri