Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nový rekord pre Hamiltona! Červení mu nestačili

Saturday, 12. 05. 2018 - 16:36, Ľuboš Kašický   

Nový rekord pre Hamiltona! Červení mu nestačili

Po troch pole pre Ferrari sa na najlepšie miesto na štarte znova vracia Hamilton a Mercedes. Vettel bude v Barcelone štartovať až ako tretí.

 


„Ferrari je rýchlejšie v kvalifikácie, no my budeme rýchlejší v pretekoch," vravel včera po tréningových jazdách Lewis Hamilton. Angličan isto narážal na posledné výsledky kvalifikácii v práve prebiehajúcej sezóne. Či to bol zámer, alebo len zlý odhad, tak o tom môžeme špekulovať. Každopádne už šiesty rok po sebe do veľkej ceny Španielska na katalánskom okruhu v Barcelone vyštartuje v nedeľu z prvého miesta znova monopost značky Mercedes.

me03q-1.jpg

Vettel si veril, keď v prvej aj druhej časti kvalifikácie zajazdil najlepšie časy. Pochopiteľne to najdôležitejšie sa dialo v Q3. Tam okamžite pri prvom pokuse nasadil k trháku Hamilton, ktorý v novom rekorde okruhu (1:16,491s) preskočil všetkých o takmer štyri desatiny sekundy! „Prvá jazda mi nesadla," vravel Vettel a čakalo sa, ako zareaguje v druhom pokuse.

fe06-15.jpg

Pilot Ferrari zmenil stratégiu a zo supersoftov prezul na tvrdšie softy (rovnako, ako Raikkonen, Ricciardo a Alonso). „Z druhého ostrého kola som mal dobrý pocit," veril si Nemec a jeho čas bol naozaj o 2,5 desatiny sekundy rýchlejší, ako čas Hamiltona z prvého ostrého kola. Angličan však medzitým vylepšil rekord trate na 1:16,173s a nebolo čo riešiť. „Konečne som znova na pole position," radoval sa pilot Mercedesu. „Chcel som vyjazdiť traťový rekord a v tejto úžasnej atmosfére sa mi to podarilo."

me05-17.jpg

Úžasné pre Mercedes je, že len štyri stotiny sekundy za Hamiltonom bol pomalší Valtteri Bottas a do zajtrajších pretekov preto obidva mercedesy vyrazia z prvého radu. Za nimi sa potom poukladali obidva monoposty Ferrari (Vettel, Räikkonen) a za nimi nasleduje dvojica redbullov (Verstappen, Ricciardo).

rbq.jpg

Prekvapením je výkon tímu Haas, ktorý dostal oboch pilotov do TOP10 a Magnussen štartuje ako siedmy a Grosjean desiaty. Medzi nimi sú iba dvaja Španieli, ktorí sa v internom súboji popasovali o ôsme miesto (vyhral skúsenejší Alonso pred Sainzom).

res-q3-6.jpg

Preteky na katalánskom okruhu nezvyknú byť príliš napínavé, keďže sa tu predbieha ťažšie. Podľa predpovedí by však zajtra mohlo zapršať a počasie by sa mohlo postarať o pekné a napínavé momenty. Štartuje sa o 15.00 nášho času a pozrieť si to môžete na RTL a Sport2.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri