Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Novikov a Giraudet: Kombinácia mladosti a skúseností

Sunday, 08. 04. 2012 - 19:09, Katarína Ďurecová   

Novikov a Giraudet: Kombinácia mladosti a skúseností

Jevgenij Novikov spolu so svojim spolujazdcom Denisom Giraudetom obsadili v Portugalsku po vylúčení Mikka Hirvonena druhé miesto. Novikov je najmladším človekom, ktorý sa dostal na pódium vo WRC (Novikov sa narodil 19. septembra 1990 a na pódium sa dostal vo veku 21 rokov, 6 mesiacov a 12 dní; predtým tento rekord držal Jari-Matti Latvala, ktorý sa na pódium v Írsku 2007 postavil ako 22 rokov, 7 mesiacov a 15 dní starý), 56-ročný Denis Giraudet sa zase na pódium dostal ako človek najstarší.

„Keď sme dokázali spolu zajazdiť druhý najrýchlejší čas na shakedowne v Grécku 2011, vedel som, že má potenciál stať sa výborným jazdcom. Je veľmi talentovaný, má víťazný inštinkt, má všetko, čo na to treba", hovorí o Jevgenijovi Novikovovi Denis Giraudet, ktorý je so 170-timi absolvovanými podujatiami vo WRC najskúsenejším spolujazdcom vôbec.

Rally de Portugal;t1c1032.jpg

„Pre Jevgeniho neexistuje žiadny limit, je veľmi, veľmi dobrý. Ľudia si ale musia pamätať, že je veľmi, veľmi mladý. V piatok, kedy boli podmienky skutočne hrozné ukázal fantastickú kontrolu auta a pretože je taký mladý, tak som si myslel, že dokáže vidieť i cez hmlu!", hovorí o Rally de Portugal Giraudet.

Novikov má reputáciu veľmi rýchleho pilota, ktorý však príliš často robí chyby už od roku 2009, kedy sa po prvýkrát objavil vo WRC. „Jevgenij niekedy robí chyby, pretože keď ste tak mladý, tak ešte nemáte dostatok skúseností na ktorých si môžete vybudovať sebadôveru, čo môže vyústiť v chyby. Vždy musíte mať na pamäti, že má iba 21 rokov. Predstavte si, že by mohol nasledujúce tri roky štartovať na všetkých podujatiach - potom by tu už neboli žiadne chyby, lebo by tie rýchlostné skúšky už dobre poznal", hovorí Novikovov francúzsky spolujazdec a pokračuje na tému Rusovej havárie v Mexiku: „V Mexiku to bolo skôr nešťastie, pretože sme mali v aute veľa prachu - proste smola. Tesne pred haváriou sa ma pýtal, či ten prach nie je až príliš nebezpečný pre pľúca, pretože sa v takýchto veciach nevyzná. Keď sa ohľadne takýchto vecí necítite príliš dobre, tak to môže vyústiť v chyby."

Rally de Portugal;2day125.jpg

Denis Giraudet má na svojom konte už 25 pódiových umiestnení, na to 25-te ale musel čakať dlhých 10 rokov. „Mojim posledným pódiovým umiestnením pred týmto bola Safari Rally v roku 2002 s Thomasom Radstormom za volantom Citroenu Xsary WRC", hovorí Giraudet, ktorý na svoje 26-te pódium pri pohľade na Novikovov talent určite už ďalších 10 rokov čakať nebude.

A čo na svoje prvé pódiové umiestnenie hovorí samotný Jevgenij Novikov? „Denis a ja sme na tento moment čakali veľmi dlho a bol to pre nás oboch úžasný víkend. Veľmi mi pomohol a ja dúfam, že spolu v budúcnosti získame ešte veľa ďalších pódiových umiestnení. Som maximálne šťastný."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri