Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Nová technika a nové plány

Thursday, 21. 07. 2022 - 19:00, Radovan Szabosi   

Nová technika a nové plány

Po polročnej prestávke znova uvidíme na štarte Romana Popoviča. Miestom súťažného reštartu bude česká Rally Příbram.

Príjemné prekvapenie priniesla štartová listina tretieho podniku českého seriálu Rallysprint v Příbramy, kde sa nečakane objavila aj slovenská posádka Roman Popovič a Matúš Lejko. Roman v záver minulého roka vážne zvažoval koniec svojej súťažnej kariéry a dokonca predaj aj Škodu Fabia Rally2 evo. Neprebehol však ani polrok a všetko je inak. „Naozaj som zvažoval, že skončím s pretekaním,“ priznáva Roman Popovič. „Zistil som však, že mi to chýba a tak ma nemuseli ani dlho presviedčať.“

005arp.jpeg

Rodák z Bratislavy bývajúci neďaleko Dunajskej Stredy oprášil značku svojho niekdajšieho tímu ARP Racing a poobzeral sa po novej technike. Voľba padla na moderný Peugeot 208 Rally4. „Oproti výkonnej Škode Fabii Rally2 evo je to síce výkonnostne slabšie auto, no rovnako dokáže prinášať veľa zábavy a radosti zo súťažnej jazdy. Navyše za rozumnejšie peniaze. Vlani s týmto autom odjazdil dve súťaže Rasťo Chvála, ktorý pôvodne plánoval aj štart v tejto sezóne. Veci sa však vyvinuli inak a tak sa naskytla príležitosť, ktorú som využil,“ vysvetľuje Roman a pokračuje. „Som veľmi rád, že na sedadle spolujazdca bude aj tento rok sedieť Matúš Lejko, ktorého považujem za veľmi skúseného navigátora. Odjazdili sme spolu vlaňajšiu sezónu a dobre sme si rozumeli. Matúš však do Příbramy teraz cestovať nemôže a tak ho na poslednú chvíľu zaskočil Peter Baran, ktorému ďakujem za ochotu. S Peťom máme za sebou asi dve-tri spoločné sezóny, a tak to nebude nič nové. Peťo má však svoje záväzky na túto sezóny a preto je Příbram iba záskok.“

002arp.jpeg

A aké sú teda najbližšie plány posádky tímu ARP Racing? „Našou prvou súťažou na novej technike bude Rallysprint v Příbramy. Nevylučujem, že tento rok pridáme aj ďalšie štarty v tomto českom majstráku. Na Slovensku by sme radi štartovali v závere sezóny v Košiciach, no a ak sa podarí, tak si chceme užiť aj štart na augustovej Barumke v Zlíne. To všetko v rámci prípravy na nasledujúcu sezónu, ktorú by sme chceli celú absolvovať v slovenskom rely šampionáte,“ prezrádza Roman Popovič.

004arp.jpeg

Dodajme, že súťaž v Příbramy sa koná už tento víkend ako jednodňový Rallysprint. Jazdí sa v sobotu 23. júla 2022. Na posádky čaká 70 ostrých kilometrov, rozdelených do dvoch sekcii (2x štyri eresky).

arp01.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri