Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Nová dimenzia z britských ostrovov

Saturday, 19. 11. 2011 - 11:40, Ivan Václavík   

Nová dimenzia z britských ostrovov

Model XKR-S Convertible je najvýkonnejšie vozidlo typu GT s otvorenou strechou v histórii značky Jaguar. Znamená novú dimenziu. Preplňovaný zážihový motor AJ-V8 GENIII produkuje výkon 405 kW (550 k) a krútiaci moment 680 Nm. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 300 km/h a zrýchlenie 0 - 100 km/h za 4,4 sekundy patrí v bežnej premávke medzi špičkové hodnoty.

jaguar-xkrs-convertible-2g.jpg

Aktívny výfuk Performance zapožičiava modelu XKR-S jeho charakteristický zvukový prejav. Ľahká hliníková karoséria poskytuje vysokú torznú tuhosť a robí z kabrioletu XKR-S Convertible najtuhšie vozidlo vo svojej triede. Upravené zavesenie predných a zadných kolies znamená vyššiu agilnosť, presnosť a kontrolu bez obetovania komfortu.

jaguar-xkrs-convertible-8g.jpg

Vylepšený systém Adaptive Dynamics umožňuje nadšeným vodičom na maximum bezpečne využívať vzrušujúce jazdné vlastnosti vozidla. Jedinečné zadné krídlo s vložkou z uhlíkových vláken a spodok zadného nárazníka zaisťujú vyváženú aerodynamiku prednej a zadnej časti vozidla.

jaguar-xkrs-convertible-3g.jpg

Kabriolet XKR-S Convertible stelesňuje všetky vlastnosti, ktoré dosiaľ definovali legendárne vozidlá typu GT značky Jaguar - explozívny výkon, pôsobivé jazdné vlastnosti, uvoľnený komfort a diskrétny luxus. Nový model XKR-S stojí na vrchole modelového radu XK, ktorý teraz zahŕňa verzie XK, XKR a XKR-S vo vyhotoveniach kupé a kabriolet.

jaguar-xkrs-convertible-10g.jpg

Sedadlá poskytujú v zákrute pri rýchlej jazde väčšiu oporu pre vodiča i spolujazdca. Sú potiahnuté karbónovou kožou, majú nastavenie v 16 smeroch a sú vyhrievané. Karbón použili konštruktéri aj pri obkladoch kabíny. Jaguar XKR-S Convertible je v ponuke so 6 farbami karosérie vrátane bielej Polaris White a zelenej British Racing Green, ktorá pripomína pretekársku tradíciu značky Jaguar. Akusticky izolovaná strecha sa otvorí a poskladá iba za 18 sekúnd a osvedčila sa v testoch pri maximálnej rýchlosti vozidla. Štandardne je dodávaná v čiernej farbe, pričom v ponuke je ďalších šesť voliteľných farieb.

jaguar-xkrs-convertible-1g.jpg

Mohutný výkon kabrioletu sa opiera o komplexný súbor vylepšení zavesenia, ktoré ďalej zlepšujú už i tak výborné dynamické schopnosti radu XK. Ľahká hliníková konštrukcia modelu XK sa vyznačuje obrovskou torznou tuhosťou.

jaguar-xkrs-convertible-9g.jpg

Na základe rozsiahlej výpočtovej analýzy prúdenia tekutín a testov v aerodynamickom tuneli i na dráhe boli na modeli XKR-S Convertible uplatnené aerodynamické úpravy. Plnia dôležitú funkciu, ktorá spočíva v udržiavaní stability vozidla s otvorenou strechou, schopného dosahovať rýchlosť až 300 km/h.

jaguar-xkrs-convertible-11g.jpg

Jedinečné zadné krídlo s vložkou z uhlíkových vláken pôsobí v súčinnosti so spodkom zadného nárazníka, kde je difúzor z uhlíkových vláken. Výsledkom je zníženie celkového vztlaku o 26 percent a vyvážená aerodynamika prednej a zadnej časti, vďaka ktorej je vozidlo dokonale prilepené k vozovke.

Fotogaléria Jaguar XKR-S



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri