Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Niekoľko úvah a vysvetlení pred 4. Rally SLOVAKIA RING 2023

Saturday, 11. 03. 2023 - 20:05, Miroslav Majláth   

Niekoľko úvah a vysvetlení pred 4. Rally SLOVAKIA RING 2023

Rally na SLOVAKIA RINGU. Ako bude vyzerať v tomto roku ?

 

Tibor Szabosi;ac7i6387-2.jpg

Od niektorých súťažiacich som dostal otázku, ako bude vyzerať 4. Rally SLOVAKIA RING 2023 ? V tomto článku by sme sa rozhodli úvodnú súťaž Majstrovstiev Slovenska v rally 2023 trochu predstaviť.

Tibor Szabosi;ac7i4467-1.jpg

V prvom rade treba povedať, že ako organizátor sme poctení tým, že opäť môžeme pripraviť rally podujatie na SLOVAKIA RINGU, ktorú pripravujeme presne v súlade s platnými predpismi FIA/SAMŠ.

Tibor Szabosi;ac7i3378-4.jpg

Úvodom treba povedať, že Zvláštne ustanovenia, ktoré sú alfou a omegou podujatia, boli pripravované v čase, keď niektoré z aktuálnych rally predpisov SAMŠ ešte neboli na sto percent schválené. Z toho dôvodu sa trať a počet rýchlostných skúšok oproti zverejneným Zvláštnym ustanoveniam mení o čom budú pojednávať aj Vykonávacie nariadenia. 4. Rally SLOVAKIA RING 2023 sa bude pre MMSR, MSR a MSR HA konať na šiestich rýchlostných skúškach. Pre súťažiacich v rámci SRP a RRP to bude na dvoch rozdielnych úsekoch, pričom kilometrovo súťaž ostáva na rovnakej úrovni. K tejto zmene organizátor pristúpil na základe dnes už schválených a platných predpisov SAMŠ, ktorý hovorí o tom, že ani meter trate nesmie byť na dvoch rozdielnych rýchlostných skúškach rovnaký. Trate boli schválené Bezpečnostným výborom SAMŠ, pričom schvaľovania sa zúčastnili traja členovia BV SAMŠ a Predseda organizačného výboru podujatia.

Tibor Szabosi;ac7i3057-2.jpg

Druhú vec, ktorú určite treba vysvetliť je problematika zohrievania pneumatík a podvozkových častí súťažných vozidiel. V rámci Zvláštnych ustanovení 4. Rally SLOVAKIA RING 2023 je síce povolená možnosť nahrievania pneumatík v servisnej zóne (konkrétne je v ZU uvedené, že: „pre túto súťaž je povolená odchýlka od čl.13.1.3 ŠP RRM“). Upozorňujeme však, že už v minulom roku boli pri rozprave súťažiaci informovaní o možnosti nahrievania mimo areálu SLOVAKIA RING, na organizátorom doporučenom úseku. To isté platí aj v aktuálnom ročníku. Treba si však uvedomiť, že sa jedná o „normálnu verejnú komunikáciu“, ktorá môže byť monitorovaná príslušníkmi Polície SR.

Tibor Szabosi;ac7i2183-3.jpg

Poslednou kapitolou, ktorú by asi bolo dobre dnes upresniť sa týka obhliadky tratí. Tie sa budú na návrh vedenia SAMŠ konať v minimálnom počte troch prejazdov každej zo súťažných tratí. V prípade požiadavky, samozrejme, ak to časový harmonogram povolí, je možné urobiť aj štyri prejazdy. Samozrejme všetky zmeny oproti Zvláštnym ustanoveniam budú opäť zverejnené vo Vykonávacích nariadeniach.

Michal Špánik;df1a1740.jpg

Záverom ešte upozorňujeme, že Zvláštne ustanovenia vydané k podujatiu nájdu súťažiaci na web stránke https://slovakiaring.sk/sk/msr-rally-slovakia-ring-2023 a samotnú prihlášku na stránke SAMŠ: http://www.sams-asn.sk/prihlaska3.php.

Michal Špánik;df1a1708.jpg

Viac informácii o podujatí ako aj predaj vstupeniek nájdete na stránke: https://slovakiaring.sk/sk/msr-rally-slovakia-ring-2023.

Tibor Szabosi;ac7i6253.jpg

Miro Majláth
Predseda OV
4. Rally SLOVAKIA RING 2023



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri