Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nico, teraz nepokaziť štart!

Saturday, 17. 09. 2016 - 17:10, Ľuboš Kašický   

Nico, teraz nepokaziť štart!

V novom traťovom rekorde vybojoval v Singapure pole position Nico Rosberg. Hamilton zajtra odštartuje až tretí.

Hodina pravdy ukázala, že na Mercedesy nikto nestačí ani na pomalších tratiach. Hneď v prvom kole Q3 zajazdil Rosberg fantastické kolo, ktoré doterajší rekord trate Sebastiana Vettela z roku 2013 zlepšilo o tri desatiny sekundy a bolo vymaľované.

q-pod.jpg

Hamilton sa pokúsil vo finále zaútočiť na Nemcov čas, no v prvej šikane spravil „premotivovanú chybu" a zajtra odštartuje až z druhého radu po tom, čo ho o dve desatiny sekundy preskočil aj snažiaci sa Ricciardo na redbulle. A veľa nechýbalo, aby sa to podarilo aj mladému Verstappenovi, ktorý za Hamiltonom zaostal iba o štyri stotiny.

q-seb.jpg

Smolu dnes malo Ferrari, keď v úvode kvalifikácie Vettel zahlásil poškodenie auta. V depe sa síce snažili technický problém s predným zavesením odstrániť, no nemali dosť času a štvornásobný víťaz týchto pretekov zajtra odštartuje z posledného miesta. Ambície Ferrari zachraňoval Raikkonen, no jeho čas stačil len na piate miesto na rošte.

q-kimi.jpg

Výborný výsledok sa podaril tímu Toro Rosso, ktorého piloti sa pri jubilejnej dvojstej GP tímu prebojovali do Q3 a odštartujú zo šiesteho a siedmeho miesta. Taký výsledok sa juniorským býčkom podaril naposledy v Monte Carle.

O krátke prerušenie na opravu zvodidiel sa v závere Q2 postaral Romain Grosjean, ktorému v desiatej zákrute uletel zadok a skončil v ochrannej bariére. Pilotovi sa nič nestalo, no štart Q3 sa odložil o desať minút.

q-grosjean.jpg

V rovnakom čase škrtol bariéru aj Button, ktorý dnes mal rýchlosť aj ambíciu prebojovať sa do Q3. Podarilo sa to však iba mclarenu jeho tímového kolegu Alonsa, ktorý bude štartovať z deviateho miesta.

Zaujímavosťou je, že piloti z TOP10 musia do pretekov štartovať s pneumatikami, ktoré použili v závere Q2. Všetci okrem oboch pilotov RedBulu mali obuté ultrasofty, iba Ricciardo s Verstappenom zajtra odštartujú na supersoftoch. RedBully tak asi plánujú zostať na trati dlhšie v prvom stinte. Či to bude výhoda sa dozvieme zajtra.

q3-results-5.jpg

Predpovede sú stále rovnaké. Nevylučujú prehánky. Každopádne je v Singapure nepríjemne horúco a dusno. Do atraktívnych nočných pretekov sa zajtra štartuje o 14.00 nášho času. Sledovať ich môžete na Sport2 a RTL.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri