Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Neuville vyhral YPRES RALLY na i20 R5

Sunday, 24. 06. 2018 - 00:22, Ľuboš Kašický   

Neuville vyhral YPRES RALLY na i20 R5

Majstrovstvá sveta majú teraz pár týždňov prestávku a tak líder šampionátu využil čas na štart v domácom šampionáte s nový Hyundaiom i20 R5.

S kalendáru ERC sa síce rely vo Flandrach vytratila, no jej štyridsiaty ročník sa jazdil ako spločný podnik pre domáci majstrák Belgičanov, Angličanov a Beneluxu. Pochopiteľne, že na dlhých rýchlych asfaltkách s pravouhlými zákrutami sa najlepšie darilo domácim posádkam.

ypreshyu18.jpg

Nespochyniteľným víťazom sa stal Thierry Neuvile s Nicolasom Gilsoulom, ktorí zajazdili pätnásť najrýchlejších meraných časov z 23 a zvíťazili so suverénnym náskokom 40 sekúnd pred ďalšími domácimi posádkami s pilotmi Verschuerenom a Pricenom (obaja Škoda Fabia R5).

ypreshyu18b.jpg

„Pred štartom som nemal najazdených veľa kilometrov s týmto autom, no Hyudai i20 R5 sa ukázala, ako výborné auto. Rýchlo som si na ňu zvykol a našiel správne nastavenie. Na Ypres je ľahké kedykoľvek skončiť v priekope a tak sme už v závere dávali väčší pozor a kontrolovali naše vedenie," povedal po pretekoch Neuville, ktorý týmto víťazstvom urobil veľmi dobré meno zákazníckemu oddeleniu, ktoré auto pripravuje pre klientov. Jedno sme mimochodom videli v Poprade s Poliakom Chwistom. Počkajme si teda, či neosloví aj niekoho zo slovenskej špičky.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri