Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville stratil veľký náskok. Vedie Ogier

Saturday, 21. 01. 2017 - 23:06, Ľuboš Kašický   

Neuville stratil veľký náskok. Vedie Ogier

Od britskej rely v septembri 2012 (Latvala) čaká Ford a M-Sport na víťazstvo vo WRC. Dočká sa ho konečne tento víkend?

Do druhej etapy nastupoval líder priebežného poradia, Belgičan Thierry Neuville, s relatívne veľkým náskokom. Ba čo viac, po úvodnej sekcii svoj náskok na druhého Ogiera zvýšil až na celú minútu! Potom však prišla zrada.

„Štartovali sme do etapy s vedomím, že Seb (Ogier) na nás dnes poriadne zatlačí. Zvýšili sme však svoj náskok až na minútu a tak sme pri druhej sekcii išli už pri voľbe pneumatík na istotu. Stratili sme trochu času, no stále sme bezpečne viedli," opisuje priebeh druhej etapy Neuville. „Do posledného úseku (RS13) sme nastupovali v pohode. V tretej, alebo štvrtej zákrute sme však boli širokí, lebo tam bola vyťahaná šotolina. Vrátil som sa rýchlo na plyn, no potom sme niečo trafili. Hneď som vedel, že sa niečo zlomilo. Zastavili sme a snažili sa to opraviť. Bola to moja chyba. Som sklamaný, no hlavne ma mrzí, že vyjde vnivoč práca celého tímu, ktorý si zaslúžil naše víťazstvo. Uvidíme, čo sa dá ešte zajtra zachrániť."

mc21.jpg

Neuville vyšiel na poslednom meranom úseku druhej etapy v pomalej zákrute mimo trať, poškodil zavesenie a následne sa ho ešte asi pol hodinu snažil spolu so spolujazdcom Gilsoulom opraviť. A aby toho nebolo dosť, tak za omeškaný príchod do časovej kontroly dostal ešte ďalších 50 sekúnd penalizácie. Nádeje na víťazstvo sa rozplynuli a svoj 50 sekundový náskok len tak zadarmo daroval Sebastienovi Ogierovi, ktorý sa neohrozene ujal vedenia.

Na konci druhej etapy teda na prvých dvoch miestach figurujú dve Fiesty Malcolma Wilsona, ktorý už roky nepoznal chuť víťazstva. „Len pred mesiacom sme odštartovali nový projekt s tímom M-Sport. Vedeli sme, že na prípravu máme málo času a bojovať tento víkend o víťazstvo je pre nás výzva. Cítil som však potenciál našej Fiesty a teraz sme sa po prvýkrát chopili vedenia v rely Monte Carlo. Cítim sa úžasne," tešil sa v cieli etapy noví líder Ogier. „Samozrejme je mi ľúto, čo sa stalo Thierrymu a treba uznať, že predviedol dobrú prácu, ale to sa v rely niekedy stáva."

mc20.jpg

Na tretie miesto sa po problémoch Neuvilla posunula Toyota Jari-Matti Latvalu. „Priznám sa, že som nečakal, že do poslednej etapy budeme nastupovať z tretieho miesta," neskrýva prekvapenie fínsky pilot, ktorý si drží asi 1,5 minútový náskok pred štvrtým Craigom Breenom, ktorý zasa zachraňuje povesť Citroenu. „Pre mňa to bol vydarený deň," pochvaľuje si Breen. Dopoludnia na snehu a ľade sa nám podarilo urobiť zopár dobrých časov, no popoludní na asfalte nedokážeme držať tempo. Štvrté miesto je prekvapivé, no veľmi povzbudivé." Či sa to Breenovi podarí udržať sa ukáže už v nedeľňajšej tretej etape.

citr2.jpg

Favorizovaná jednotka tímu Citroen, Kris Meeke, ani dnes nemal deň. Hneď na druhom sobotňajšom úseku mal problémy so zapaľovaním a stratil 25 minút. Korunou problémom s ktorými sa Citroen v Monte pasuje bola kolízia Meeka na prejazde do cieľa po druhej etape a poškodenie auta natoľko, že zajtra už do záverečnej etapy nenastúpi! Nuž, keď sa darí, tak sa darí.

V nedeľu pokračuje monacká rely záverečným kvartetom meraných úsekov o dĺžke 53,72 km a víťaza budeme poznať po Power Stage niekedy medzi jednou a druhou hodinou popoludní.

mc19.jpg

Poradie po druhej etape:
1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:26:10.7
2. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +47.1
3. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:20.6
4. Craig Breen / Scott Martin (Citroen DS3 WRC) +3:47.3
5. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +4:03.2
6. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +7:27.2
7. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Škoda Fabia R5) +9:15.2
8. Jan Kopecky / Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) +12:34.4
9. Bryan Bouffier / Denis Giraudet (Ford Fiesta R5) +14:41.9
10. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Škoda Fabia R5) +14:59.3
....
20.O. Bisaha J. Hovorka - (ICARI Rally Team) Ford Fiesta R5 +38:25.7

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri