Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville pobil Ogiera a ide do čela na Sardínii

Thursday, 08. 06. 2017 - 19:28, Ľuboš Kašický   

Neuville pobil Ogiera a ide do čela na Sardínii

V nádhernom slnečnom počasí, pri teplote cca 23°C, si dnes podvečer diváci v Ittiri Arene na západe Sardínie užívajú úvodné kilometre siedmeho podniku MS rely.

 

Na dvojkilometrovom úseku motokrosovej arény jazdia proti sebe dvojice posádok, no my už poznáme víťaza. Najrýchlejší čas dokázal v priamej konfrontácii s úradujúcim majstrom sveta Sebastienom Ogierom vyjazdiť Thierry Neuville a pred zajtrajším štartom na Terranove bude nocovať na prvom mieste.

sh10.jpg

„Celkom som si to užil," vraví pilot Hyundaia v cieli RS1. „Auto funguje perfektne, ale povrch poriadne obrúsil moje tvrdé pneumatiky. Atmosféra je však fantastická." Pilot tímu M-Sport doviezol svoju Fiestu so stratou 0,9 sekundy a nocovať bude ako šiesty. „Nepredviedol som perfektnú jazdu, no nebola to katastrofa," skonštatoval svojský Sebastien.

rs01b.jpg

Druhý najlepší čas si vyjazdil Ott Tanak, ktorý dostal ako súpera Latvalu. Ford bol až o 1,6 sekundy v cieli rýchlejší a spokojnejší. „Som prekvapený. Išlo sa mi dobre, no vyzerá to tak, že nie dosť. Zajtra sa pokúsim ísť čisto a nájsť správny rytmus," špekuloval nad časom pilot Toyoty.

rs01.jpg

Tretím miestom dnes silu Hyundaiov potvrdil Dani Sordo, keď v tesnom súboji porazil Elfyna Evansa, na Fieste, iba o desatinu sekundy! Evansa to napokon posadilo na štvrté miesto po prvej ereske. Samozrejme, že dnešné časy veľa neznamenajú, ale ukázali v akej pohode sú pretekári a čo by sme asi mohli očakávať od nasledujúcich troch dní.

res-rs01.jpg

Ráno teda štartujeme na slávnej a obávanej Terranove už krátko po siedmej. Etapa bude mať osem rýchlostných skúšok a do park ferme dôjdu posádky niekedy pred ôsmou hodinou večer. Uvidíme, čo nám povedia potom.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri