Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville má tretí mečbal v sezóne. Premení ho zajtra?

Saturday, 08. 04. 2017 - 17:53, Ľuboš Kašický   

Neuville má tretí mečbal v sezóne. Premení ho zajtra?

Druhá etapa poriadne zamiešala poradím korzickej rely. Odstúpil Meeke a problémy mal aj Ogier. Novým lídrom je Neuville.

Po včerajšom zlom výkone sa do iného dňa prebudil Belgičan Thierry Neuville, ktorý dnes zaslúžene kraľoval štvrtému podniku MS rely na Korzike. Belgičan vyhral tri zo štyroch rýchlostných skúšok a do poslednej etapy nastupuje s 39 sekundovým náskokom. „Tlačil som, ako som vedel a dúfal, že to bude stačiť na udržanie vedenia. Zajtra to bude napínavé, ale dúfam, že sa nám podarí vedenie udržať," povedal v cieli etapy pilot továrenského tímu Hyundai.

Copyright manufacturer;2017tourdecorse-rm-048.jpg

Aj napriek krídlam, ktoré dopoludnia narástli Neuvillovi si po prvej sekcii ešte udržal vedenie Kris Meeke s C3-kou. Lenže na RS6 prišli problémy a Meeke sa ledva dostal do servisu. „Asi kilometer po štarte som zaregistroval problémy s olejom. Začala svietiť kontrolka tlaku oleja a auto začalo dymiť. Došli sme do cieľa, no hneď po prejdení som dal dolu nohu z plynu. Neviem, kde je problém. Musíme sa na to pozrieť," smútil Meeke, ktorý napriek vedeniu nemohol ďalej pokračovať v súťaži. Neskôr šéf tímu Yves Matton len stručne skonštatoval. „Odišiel nám motor. Nemôžeme v rely pokračovať ani zajtra."

Copyright manufacturer;20170051440al.jpg

Smutná správa pre fanúšikov Citroenu, ktorý chcel (a mal na to) na domácej pôde doviesť víťazstvo. Na druhej strane dobrá správa pre konkurenciu, ktorej sa otvorila cesta. Ogier so svojou Fiestou bol jediným vyrovnaným súperom Meeka a po odstúpení Íra to vyzeralo, že je vymaľované. „Stratili sme tlak v hydraulike. Máme problémy s radením. Cieľom je teraz dôjsť do servisu," zaplakal však na konci RS7 Ogier, pred ktorým bola ešte celá RS8-ka. Sľubná strata dvoch sekúnd na Neuvilla v cieli druhej etapy narástla na 39 sekúnd a otázny je ešte aj zajtrajší výkon.

Copyright manufacturer;2017005610al.jpg

A úspech Hyundaia korunovali aj zvyšne dve posádky. Sordo s Martím strácajú síce takmer minútu, no sú priebežne tretí a Paddon s Kennardom figurujú na šiestom mieste. V hre zostal iba jeden citroën Craiga Breena, ktorý drží piate miesto. Mladý Lefebvre ráno havaroval a odstúpil. V Toyote drží zástavu Latvala na štvrtom mieste, keď Hänninen odstúpil včera hneď v úvodnej ereske a dnes už jazdí s veľkou stratou okolo 30.miesta.

Copyright manufacturer;tgr-0035-1.jpg

Vo WRC2 si svoju smolu včera vybral Honzo Kopecký, ktorého problémy s posilňovačom a defekt odsunuli z predných pozícií. Dnes si to však vynahradil a vyhral dve rýchlostné skúšky zo štyroch. Napriek tomu zostáva na siedmom mieste medzi WRC2, kde suverénne od štartu vedie Mikkelsen jazdiaci na druhej továrenskej Fabii R5. Pekne v piatok jazdili aj Martin s Lukášom, no hneď na úvodnej rýchlostke dnes havarovali a odstúpili.

Copyright manufacturer;2017france-aus-2200.jpg

Zajtra je na programe posledná, tretia etapa korzickej rely. Jazdí sa iba na dvoch meraných úsekoch, no 54 kilometrov prvého stojí za to a všetko ešte môže poprehadzovať. Tak uvidíme, ako to dopadne.

leg2-res-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri