Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuville je v poriadku

Monday, 13. 05. 2019 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Neuville je v poriadku

Divočina na čilskej premiére poriadne dvíhala zo sedadiel. Takmer sa nám zabil Neuville a do hry znova prehovoril aj veterán Loeb!

 

Kvôli pracovným povinnostiam na iných tratiach sme nemohli ponúknuť tradičný report servis zo svetového podniku automobilových súťaži a tak sa k tomu vráťme aspoň krátkym obzretím sa za tým podstatným, čo sa v premiérovom ročníku Rally Chile udialo.

Najväčšou udalosťou, ktorá preletela všetkými médiami (škoda, že ich zaujíma iba toto) bola hororová havária Thierryho Neuvilla. Belgičan havaroval hneď v úvode druhej etapy, keď ľahko škrtol ľavou stranou o kopček pri ceste a ten ho nakopol do divokých premetov. „Najdôležitejšie je, že sme obaja s Nicolasom v poriadku,“ nechal sa počuť Neuville. „Naše poznámky boli po obhliadke trate asi príliš optimistické. Auto našťastie dokázalo absorbovať všetky nárazy a my sme neutrpeli žiadne vážnejšie zranenie. Už sa obaja tešíme na ďalšiu súťaž. Znova sme ukázali, že naše auto a tím sa neustále zlepšujú. Čaká nás Portugalsko, kde sme vlani zvíťazili a veríme, že aj teraz budeme bojovať o víťazstvo,“ odkázal konkurencii Belgičan, ktorého si nechali na pozorovaní v nemocnici.

Copyright manufacturer;2164521-pcqgb9gkeg.jpg

Neuville sa pohyboval okolo tretieho miesta, no v čele neohrozene kraľoval famózny Ott Tänak (toyota), ktorého jazda bola diváckym zážitkom a zaslúžene zvíťazil. Ani druhé víťazstvo v sezóne mu však nestačilo na návrat do čela priebežného poradia, kam sa vrátil Sebastien Ogier (citroen). Francúz skončil na druhom mieste v Čile a predviedol pekný súboj s veteránom a svojim dávnym rivalom, Sebastienom Loebom. Malý veľký Loeb zachraňoval tretím miestom povesť značky Hyundai. „Už dávno som sa necítil tak komfortne v aute a hneď som bol zasa v hre,“ radoval sa starý lišiak Loeb. „Hyundai i20 Coupe WRC mi dal pocit absolútnej kontroly. Pekne sme zabojovali s Ogierom, no v závere nám odskočil a na Power stage už nebola šanca jeho náskok zmazať. Som však veľmi rád, že sme tímu priviezlo dôležité body a podporili ho v boji o majstrovský titul.“

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd6-254.jpg

Na čele Pohára konštruktérov teda zostáva Hyundai, keď druhá Toyota stráca 29 bodov. Pekne vyrovnané je to aj šampionáte posádok, kde Ogier síce vedie, no iba o desať bodov pred Tänakom a dvanásť pred Neuvillom. Pred Portugalskom, ktoré sa jazdí na prelome mája a júna, je teda všetko stále veľmi otvorené a ani zďaleka nemôžeme odhadnúť kto bude šampiónom. V tomto je WRC oveľa zaujímavejšia a diváckejšia, než jednotvárna formula jeden.

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd6-193.jpg

Výsledky čilskej súťaže 2019
1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2h41m05.5s
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +30.3s
3. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +35.4s
4. Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +1m06.3s
5. Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +3m03.0s
6. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +3m13.3s
7. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m43.4s
8. Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5) +6m21.5s
9. Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 R5) +6m55.4s
10. Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +7m21.9s
...
13. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +10m31.5s

Pozrieť si môžete aj naše galérie k súťaži.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri