Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Neskutočný záver GP Macau F3

Sunday, 19. 11. 2017 - 19:19, Ľuboš Kašický   

Neskutočný záver GP Macau F3

Dnes sa v nezávislej čínskej provincii Macau jazdili tradične vrcholné preteky sezóny F3 a videli sme záver na aký sa nepamätáme.


Pred niekoľkými týždňami skončil ostro sledovaný európsky šampionát F3, kde sa prvýkrát predstavili mladý Pedro Piquet aj Mick Schumacher. Obaja sledovaní synkovia slávnych šampiónov sa síce ešte "nepotatili", keď Mick vyjazdil iba jedno tretie miesto a celkovo skončil na 12.mieste. Mladý Piquet síce získal dokonca jedno druhé miesto, no v tabuľke je až na štrnástom mieste.

ma06.jpg

Tradične vrcholom sezóny F3 je však Grand Prix Macau F3, ktorá sa tento rok jazdila už ako 64.ročník! Na štart sa postavilo 21 pretekárov a kvalifikačné preteky v sobotu na desať kôl vyhral Angličan Callum Ilotta na Dallare Mercedes. Mladý Schumacher havaroval v sobotňajších pretekoch a na štart v nedeľu sa preto postavil na predposledné miesto.

ma01.jpg

Po štarte išiel do čela Švéd Eriksson (Dallara VW) no už v štvrtom kole ho vyradila technická porucha a vedenie prevzal Sergio Sette Camara z Brazílie. Ten si vedenie udržal až do úplného záveru pretekov, no za ním sa bojovalo o medailové pozície.

ma03.jpg

Výborne si počínal čerstvý šampión F3 Lando Norris, ktorý sa pretlačil na tretie miesto a ešte lepšie sa prezentoval Ferdinand Habsburg, keď sa prepracoval až tesne na druhé miesto za Brazílčana. V posledných kolách sa táto dvojica odtrhla a finišovala vo fantastickom tempe.

ma08.jpg

Rozhodnutie prišlo tesne pred poslednou zákrutou, keď Habsburg tvrdo (ale čisto) zaútočil na Camara. Obaja však išli totálne na dreň a šokujúco nedokázali zabrzdiť do poslednej zákruty pred cieľom! Camara aj Habsburg vrazili do bariéry v poslednej zákrute a prekvapivým víťazom sa tak nakoniec stal tretí pilot za nimi!

ma07.jpg

Z nečakaného víťazstva sa preto radoval Angličan Daniel Ticktum (Dallara VW), ktorý niekoľko kôl pred koncom predbehol Landa a usadil sa na tretej priečke. „Boli to neuveriteľné preteky. Už som sa tešil, že sa mi podarilo vybojovať pódium. V poslednej zákrute som však nechcel veriť vlastným očiam. Zrazu som sa ocitol na prvom mieste! Je to neuveriteľné," ešte stále tomu v cieli nemohol uveriť šťastný Ticktum, ktorý sa prekvapivo zaradil medzi víťazov akými sú Senna, Schumacher, Coulthard, Sato, či di Grassi.

ma09-1.jpg

Mladý Mick Schumacher skončil preteky ešte v úvode pre poruchu elektroniky a Pedro Piquet skončil na šiestom mieste.

Poradie na prvých priečkach GP Macau 2017
1. Daniel Ticktum (GB), Dallara Volkswagen 15 laps
2. Lando Norris (GB), Dallara Volkswagen + 0,568 sec.
3. Ralf Aron (EST), Dallara Mercedes + 1,763 sec.
4. Ferdinand Habsburg (A), Dallara Volkswagen+ 1,953 sec. (poz. doplazil sa docieľa na troch kolesách)
5. Maximilian Günther (D), Dallara Mercedes + 4,463 sec.
6. Pedro Piquet (BR), Dallara Mercedes + 5,141 sec.
...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri