Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Neprovokujte Ferrari!

Wednesday, 20. 12. 2017 - 09:09, Ľuboš Kašický   

Neprovokujte Ferrari!

Stačia nám tri sekundy na to, aby sme z F1 odišli, tvrdil médiám prezident Ferrari Sergio Marchionne na tradičnej vianočnej kapustnici.


Vianočná večera s novinármi je vo Ferrari malou tradíciou a príležitosťou spoločne sa obzrieť za sezónou a porozprávať sa o rôznych témach a o budúcnosti. Vedenie tímu Ferrari, za ktoré pred novinárov predstúpili Sergio Marchionne, výkonný šéf tímu Maurizio Arrivabene a technický šéf Mattia Binotto naznačilo, že zmeny nového vlastníka práv F1 sa im nepáčia.

fe01-30.jpg

„S Chase Careym mám dobré vzťahy," povedal pre časopis Speed Week Marchionne. „Videli sme sa pred pár dňami a viedli sme otvorený dialóg. Nepáči sa mi však, keď Ross Brawn chce zrušiť grid girls, meniť motory a podvozky. Chová sa ako Mojžíš čítajúci desatoro prikázaní, no „Mojžíšov šéf" mi povedal, že je to iba Mojžíšov osobný názor. Ja sa teda takýchto diskusií cez média zúčastňovať nechcem."

fe03-17.jpg

A Marchionne ide ešte ďalej. „Áno, Liberty Media má pravdu, keď vraví o zlepšení šou. Veď posledných päťdesiat kôl počas posledných pretekov naozaj nič neprinieslo. Bola to nuda. Ale to nie je chyba motorov. Ak by sme žili v ideálnom svete, tak môžeme pravidlá vyhodiť z okna. Namiesto toho však dostávame návrhy, ktoré by viedli iba k tomu, že by sa autá od seba líšili iba farbou. Ak by toto mala byť budúcnosť F1, tak Ferrari stačia tri sekundy na rozhodnutie z formuly jeden odísť," tvrdí nabrúsený šéf Ferrari.

fe02-22.jpg

Hlavným dôvodom sa teda javia navrhované zmeny motora, ktoré by mali do F1 vstúpiť v sezóne 2021. Súčasné motory sú komplikované a prepojené rôznymi systémami, ktoré sú drahé a výrobcovia do nich museli vložiť obrovské peniaze na vývoj, kým dosiahli dnešnú výkonnostnú úroveň. „Dnes máme pohonnú jednotku, ktorá je azda najvýkonnejšia v celej histórii F1," súhlasí šéf tímu Mercedes, Toto Wolff a pokračuje. „S novými pravidlami by sme urobili krok späť."

fe04-14.jpg

„Nebral by som hrozby Ferrari na ľahkú váhu," povedal Wolff pre nemecké noviny Welt am Sonntag. „Keby som bol na mieste Liberty Media, tak by som neprovokoval Marchionneho neprijateľnými návrhmi a nezmyselnými zmenami. Zavedenie navrhovaných nových prvkov by z F1 urobilo výpredajovú sériu. Základná DNA F1 by sa meniť nemala. To čo potrebujeme je zlepšiť obraz v médiách a lepšie cez médiá komunikovať. Potrebujeme evolúciu a nie revolúciu."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri