Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nenápadný, ale rýchly Haas F1

Sunday, 26. 02. 2017 - 19:00, Ľuboš Kašický   

Nenápadný, ale rýchly Haas F1

Americký tím Haas F1 ešte včera absolvoval filmovací deň, kde piloti Grosjean a Magnussen preverili funkčnosť monopostu. Oficiálne predstavenie však bolo ohlásené na dnes.

Druhú sezónu otvára americký tím F1 na katalánskom okruhu, kde už zajtra štartujú predsezónne testy. Auto v šedom základe vyzerá trochu nevýrazne, no ani jemu nechýba agresívny look umocnený širokým predným krídlo, nízkym zadným krídlom a širšími pneumatikami ku ktorým sa ef-jednička vracia po diétnych rokoch.

03-35.jpg

„Okrem pedálov je všetko ostatné úplne iné, ako vlani," tvrdí šéf tímu Guenter Steiner. „Vždy sa pokúšame urobiť čo najrýchlejšie auto, teda logicky aj ľahšie. Teraz sme sa mohli lepšie vyhrať s rozložením hmotnosti. Máme novú aerodynamiku aj pneumatiky, ktoré potrebovali inú stavbu vozidla. Auto však vyzerá agresívnejšie. Je ľahšie a aerodynamicky efektívnejšie. Všetko, čo sme sa naučili pri stavbe vlaňajšieho monopostu, sme preniesli aj sem."

04-23.jpg

V tejto sezóne bude opäť tímovou jednotkou Romain Grosjean, ktorému bude kontrovať Kevin Magnussen. Monopost nesie označenie VF-17 a poháňa ho jednotka Ferrari 062, čo znamená 1,6 litrový turbo motor V6 s otáčkami 15 tisíc za minútu.

07-11.jpg

05-14.jpg

06-18.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri