Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Nedeľu na Slovakia Baba 2018 ovládol Dušan Nevěřil

Monday, 09. 07. 2018 - 06:10, Public relations   

Nedeľu na Slovakia Baba 2018 ovládol Dušan Nevěřil

Nedeľné preteky na Pezinskej Babe jednoznačne ovládol český jazdec Dušan Nevěřil na Norme M20FC, ktorý sa stal absolútnym víťazom pretekov Slovakia Baba 2018.

Počas nedele sa na Slovakia Baba 2018 bojovalo o body do viacerých šampionátov. Najvýznamnejším z nich bol šampionát FIA CEZ Historik, čiže Zóna strednej Európy historických vozidiel.

Tibor Szabosi;c30i6703-4.jpg

Tu boli súboje o body rozdelené do piatich rôznych kategorií, pričom kategória 1 sa stala vyslovene doménou rakúskych jazdcov. Z víťazstva sa z víťazstva tešil Christian Holzer, pred Jürgenom Pachteirom a Alexandrom Seethalerom. V kategórii 2 dominoval Čech Josef Michl pred Waltherom Stietkom z Rakúska a v kategórii 3 vyhral Rakúšan Gerald Glinzner pred Poliakom Marianom Czapkom a ďalším Rakúšanom Reinholdom Prantlom. V kategórii 4 dominoval ďalší Rakúšan, v tomto prípade Reinhard Sonnleitner pred svojimi krajanmi, Franzom Haidnom a Willim Freudenschussom.

Pre slovenských fanúšikov motoristického športu bola zaujímavá kategória 5 v ktorej vyhral Zvolenčan Miro Čiliak pred Banskobystričanom Ferom Kmeťom.

Tibor Szabosi;c50q7844-1.jpg

V rakúskych majstrovstvách bral prvenstvo v absolútnom poradí Laszlo Szász na formule Reynard F3000. Druhé miesto patrilo po dvoch nedeľných jazdách Karlovi Schagerlovi na Volkswagene Golf Rallye TFSI-R a trojicu najrýchlejších v absolútnom poradí uzatváral český jazdec Věroslav Cvrček na Škode Fabia S2000.

V prípade deviateho kola Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 vyhral už spomínaný Věroslav Cvrček na Škode Fabia S2000, pred druhým Jánom Miloňom na vozidle McLaren 650S GT3 a tretia priečka absolútneho slovenského poradia patrila rakúskemu jazdcovi Stefanovi Wiedenhoferovi, ktorý sa na Pezinskej Babe predstavil s vozidlom Mitsubishi Mirage R5 WRT EVO II.

Medzi najmladšími účastníkmi pretekov, čiže slovenskými Juniormi bral víaťazstvo Denis Pavlík na Peugeote 208 R2 VTi. Druhé miesto patrilo iba šestnásťročnému Davidovi Derďákovi na Škode Fabia trojicu najrýchlejších juniorov uzavrel Michael Brucháč na Honde Civic.

Tibor Szabosi;c50q8616-2.jpg

Na podujatí Slovakia Baba 2018 však bojovali jazdci aj do voľných medzinárodných pretekov v ktorých najrýchlejší súčet časov dosiahol Dušan Nevěřil na Norme M20FC. Druhú priečku obsadil Laszlo Szász na formule Reynard F3000 a trojicu najrýchlejších doplnil Rakúšan Karl Schagerl na Volkswagene Golf Rallye TFSI-R.

Za celý organizačný výbor podujatie Slovakia Baba 2018 zhodnotil Predseda organizačného výboru, Peter Ambrúz: „Podujatie dopadlo dobre. Neboli žiadne veľké havárie a hlavne žiadne zranenie. Samozrejme, boli aj nejaké problémy, hlavne v sobotu ráno, keď noc predtým zaúradovalo počasie a blesk nám porušil vysielač. Ráno sme nabrali trochu sklz, keď sme museli najskôr spojazdniť spojenie bez ktorého preteky nemôžu odštartovať. Potom v prvej súťažnej jazde sme mali niekoľko prerušení z dôvodu porúch techniky, ale aj dvom drobným haváriám. Samozrejme toto všetko nám vôbec nehralo do kariet a časový sklz sa iba viac naťahoval. Do toho prišlo perfektné rozhodnutie Rady športových komisárov a slovenskú časť pretekov sme tak stihli dokončiť včas. V nedeľu už šliapalo všetko presne na minútu a preteky sme dokončili bez problémov. Gratulujem všetkým víťazom a hlavne ďakujem všetkým reklamným partnerom podujatia za podporu, veď podujatie Slovakia Baba 2018 mohlo odštartovať iba vďaka vám."

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 pokračujú o dva týždne podujatím v Dobšinej.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri