Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Náročné rýchlostné skúšky VIII. Rally Lubeník

Wednesday, 20. 07. 2016 - 14:31, Public relations   

Náročné rýchlostné skúšky VIII. Rally Lubeník

Majstrovstvá Slovenska v rally pokračujú v auguste svojím štvrtým podujatím v Lubeníku. Malebná obec na strednom Slovensku sa už po ôsmykrát bude pýšiť organizáciou súťaže s medzinárodnou účasťou.

Organizátori Rally Lubeník každoročne usilovne pracujú na tom, aby mohli vo svojom meste opäť privítať pretekárov automobilovej rally. Rovnako tomu bude aj v tomto roku, keď sa v dňoch 12. - 13. augusta 2016, uskutoční za podpory banskobystrického kraja, už ôsmy ročník tejto obľúbenej súťaže. Súťažné posádky absolvujú počas dvoch dní osem rýchlostných skúšok na troch tratiach.

Tibor Szabosi;0y2a2499.jpg

Slávnostný štart pretekov sa aj v tomto roku uskutoční v piatok pred Prima Bowling Lubeník v čase od 17.00 hod. Príjemným okorenením celej súťaže budú dve nočné piatkové rýchlostné skúšky na trati Sirk - Lubeník s dĺžkou 10,75 km o 20:00 hod. a 21:15 hod. Keďže cieľ tejto trate sa nachádza len 1,5 kilometra od slávnostného štartu, tak diváci budú mať dostatok času na to, aby sa sem premiestnili. Vychutnať si budú môcť nádherný lesný zvuk súťažných vozidiel a okrem toho aj červené „zapálené" brzdové kotúče. Medzi rýchlostnými skúškami bude len polhodinový servis bez tankovania, čo znamená, že celý večer bude mať rýchly priebeh a posádky sa naň musia pripraviť natankovaným vozidlom už pred štartom pretekov. Diváci sa na túto trať dostanú len od štartu alebo od cieľa. Upozorňujeme, že príjazd od Revúcej cez „Peklo" nebude možný.

Tibor Szabosi;h7p3499-5.jpg

Na sobotu je pripravených zvyšných šesť RS na dvoch tratiach. Prvá z nich sa uskutoční na známej trati Chválová - Ratková. Táto skúška bola ešte pred pár rokmi zaradená do Rally Lubeník, ale po mnohých haváriách ju organizátori stiahli z harmonogramu. Jej dĺžka je 11,25 km, pričom štart sa nachádza pri autobusovej zastávke pri odbočke na obec Višňové. Po celej svojej dĺžke obsahuje 9 skokov, z toho 3 naozaj veľké a nebezpečné. Pekné divácke miesta sa nachádzajú približne 1 km po štarte, ale aj v obci Rybník v križovatke ku Teplému vrchu či priamo v dedine, kde je divácky atraktívny skok a tiež spomaľovací retardér. Pekný skok sa nachádza aj v letmom cieli.

Tibor Szabosi;h7p3535-3.jpg

Rýchlostná skúška Ratková - Kameňany dlhá 11,6 km bude štartovať za mestom Ratková. Posádky sa cez mnohé „vracáky" dostanú ku novému úseku v časti Červeňany - Rákoš, kde ich na mieste minuloročného štartu čaká aj náročný prírodný retardér. Rýchlymi úsekmi okorenenými skákacími horizontmi sa posádky dostanú až do obce Kameňany. Fanúšikom odporúčame pekné divácke miesto približne 1,2 km po štarte, tiež prírodný retardér v obci Červeňany či spomaľovacie esíčko z pneumatík v Rákoši. Približne 500 metrov pred cieľom sa nachádza aj skákací horizont, avšak z priestorového hľadiska nie je pre divákov odporúčaný.

Tibor Szabosi;0x8c4073-3.jpg

Všetky retardéry, ktoré sa na trati budú nachádzať, boli vytvorené za účelom zvýšenia bezpečnosti súťaže. Nachádzajú sa v úsekoch, ktoré sa v minulosti ukázali ako nebezpečné. Diváci majú na trati mnoho možností pre bezpečné sledovanie, a preto ich prosíme, aby sa nezdržiavali v zakázaných priestoroch a dodržiavali pokyny traťových komisárov.

Tibor Szabosi;0y2a2249.jpg

Súťažné posádky majú aktuálne k dispozícii všetky potrebné dokumenty - Zvláštne ustanovenia, časový harmonogram a netradične skoro už aj mapy trate. Tie boli zverejnené najmä z toho dôvodu, aby sa súťažné posádky na trati už nemohli zdržiavať a trénovať. Upozorňujeme, že nepovolený tréning bude odsledovaný a potrestaný!

Oficiálna stránka

Prihlasovanie

Zdenka Tamášová
Tlačový tajomník VIII. Rally Lubeník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri