Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Naprieč Slovenskom na jednu nádrž - odštartovala najúspornejšia jazda

Monday, 21. 10. 2013 - 22:28, Zdenka Frývaldská   

Naprieč Slovenskom na jednu nádrž - odštartovala najúspornejšia jazda

Dokáže zručný vodič Filip Tůma s podporou Mishi jazdiť úsporne? Alebo sa prejaví majstrovstvo talentovaného jazdca formule F3 Richarda Gondu a porazí známych spevákov? Sledujte netradičné preteky naprieč Slovenskom.

Tri posádky - známe osobnosti, automobiloví pretekári a bežní vodiči, vyrážajú na 500 kilometrov dlhú cestu s cieľom jazdiť čo najúspornejšie. Do súťaže pod názvom Shell FuelSave Challenge 2013 prijali pozvanie herec Filip Tůma, speváčka Misha, jazdec formulových pretekov Richard Gonda, automobilová pretekárka Veronika Vanyová aj bežní vodiči. Ich cieľom okrem šetrnej jazdy je dosiahnuť nižšiu spotrebu než české tímy, ktoré sú na trati naprieč Českou republikou.

dsc00533.jpg

Dva dni, 21. a 22. októbra jazdí Slovensko proti Česku. Kým Slováci prechádzajú trasou z Bratislavy cez Horehronie a Liptov, tri české posádky merajú cestu zo západných Čiech so spoločným finále v Ostrave. U našich západných susedov na úspornú jazdu vyrazili celebrity: Iva Kubelková, Olga Lounová, Lucie Šilhánová a Patrik Hezucký. K dosiahnutiu nízkej spotreby pomáha tímom aj úsporné palivo Shell FuelSave. „Naším cieľom je názorne ukázať, že malou zmenou vodičských návykov spoločne s používaním úsporných palív Shell FuelSave je možné znížiť náklady na prevádzku vozidla. Touto cestou chceme povzbudiť vodičov, aby úsporu paliva začali brať vážne," približuje súťaž Petr Šindler, manažér komunikácie spoločnosti SHELL Slovakia.

Na svojej ceste Slovenskom sa tímy zastavia na čerpacích staniach Shell v Bratislave, Nitre, vo Zvolene, Banskej Bystrici, Valaskej, Liptovskom Mikuláši, Ružomberku a Strečne. „Na každej čerpacej stanici sa zákazníci môžu stretnúť s tímami a rozprávať s nimi o ich skúsenostiach s úspornou jazdou a šetrením paliva," pozýva Petr Šindler.
Priebeh súťaže a tipy na úspornú jazdu nájdete na stránke www.shell.sk/jazdiusporne2013. Shell FuelSave Challenge 2013 je súčasťou dlhodobého vzdelávacieho projektu spoločnosti Shell s názvom Jazdi úsporne. Okrem Shell FuelSave tipov na úspornú jazdu dostupných na stránke www.shell.sk/fuelsave, ponúka projekt aj interaktívne online hry na stránke www.shell.sk/jazdiusporne. Pomocou hier sa vodiči môžu zoznámiť so základnými pravidlami úspornej jazdy. Pokiaľ sa záujemcovia zaregistrujú do projektu Jazdi úsporne a zahrajú si online hry do 25. októbra môžu vyhrať hodnotné ceny - 4 poukážky v hodnote 250 eur na palivo Shell, 5 poukážok na kurz úspornej jazdy v Centre bezpečnej jazdy a 50 edukačných DVD so zásadami bezpečnej jazdy. Viac informácií na www.shell.sk/jazdiusporne2013.

dsc00575.jpg

Kde a kedy stretnúť tímy Shell FuelSave Challenge 2013?
Pondelok 21. októbra 2013
• Nitra, Shell Chrenovská, 21. október o 11.10 hod.
• Zvolen, Shell Stráže, 21. október o 14.10 hod.
• Banská Bystrica, Shell Cesta na smrečinu, 21. október o 15.20 hod.
• Valaská, Shell Valaská 2415, 21. október o 16.30 hod.

Utorok, 22. októbra 2013
• Liptovský Mikuláš, Shell Garbiarska, 22. október o 8.50 hod.
• Ružomberok, Shell Ružomberok, 22. október o 10.10 hod.
• Strečno, Shell, 22. október o 12.10 hod.

O palivách Shell FuelSave
Palivá Shell FuelSave Natural 95 a Shell FuelSave Diesel predstavujú najnovšiu generáciu úsporných palív Shell. Technológia výroby zaručuje vodičovi úsporu paliva už od prvého natankovania, a to za cenu bežných pohonných hmôt*. Palivá Shell FuelSave vznikli na základe niekoľkoročného výskumu v laboratóriách aj v bežnej premávke.
Úsporné palivá Shell FuelSave obsahujú unikátnu technológiu SEI (Shell Efficiency Improver), ktorá znižuje spotrebu paliva už od prvého natankovania. Pri benzíne Shell FuelSave Natural 95 pomáha technológia znížiť straty energie v motore mazaním v miestach, kde sú bežné motorové oleje menej účinné, napríklad v okolí horného piestneho krúžku. Technológia pre úsporu paliva SEI v palive Shell FuelSave Diesel umožňuje efektívnejšie vznietenie a spaľovanie oproti bežnej nafte. Palivo tiež pomáha chrániť pred vznikom usadenín a zlepšuje tak účinnosť motora. Viac informácií nájdete na www.shell.sk/fuelsave

*Platí pre minimálny objem nádrže a natankovanie aspoň 50 litrov paliva. Porovnané v podmienkach mestskej premávky medzi naším doteraz predávaným palivom Shell Natural 95 a naším novým palivom Shell FuelSave Natural 95; a medzi naším doteraz predávaným palivom Shell Diesel Extra a naším novým palivom Shell FuelSave Diesel. Zníženie spotreby sa môže líšiť v závislosti od typu vozidla, jazdných podmienok a štýlu jazdy.

SHELL Slovakia
Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o. reprezentuje v Slovenskej republike záujmy materskej spoločnosti Royal Dutch Shell plc. Prevádzkuje rozsiahlu sieť čerpacích staníc po celom území Slovenska a ponúka medzinárodné palivové karty euroShell. Divízia Shell Aviation dodáva letecké palivo pre medzinárodné letisko v Bratislave a prostredníctvom divízie Shell Energy Europe zabezpečuje dodávky zemného plynu širokému spektru zákazníkov z oblasti priemyslu a služieb. Viac informácii ponúka www.shell.sk.

Royal Dutch Shell plc
Spoločnosť Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglicku a vo Walese. Centrálu má v Haagu a jej akcie sú kótované na burzách v Londýne, Amsterdame a New Yorku. Spoločnosť Shell pôsobí vo vyše 90 krajinách sveta v oblasti prieskumu a ťažby ropy a zemného plynu, výroby a marketingu kvapalného zemného plynu a skvapalňovania zemného plynu, ďalej v oblasti výroby, marketingu a prepravy ropných produktov a chemikálií a v oblasti projektov, ktoré sa zaoberajú obnoviteľnými zdrojmi energie.
Viac informácii nájdete na www.shell.com

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri