Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Najtichšie preteky, najväčšie výkony

Monday, 30. 06. 2014 - 08:18, Public relations   

Najtichšie preteky, najväčšie výkony

24 h Slovakia Ring Cycling Race, Orechová Potôň, 30. júna 2014 - Nadľudské športové výkony a množstvo výdrže ukázali dvadsaťštyrihodinové cyklistické preteky 24 h Slovakia Ring Cycling Race, 26. a 27. júna. Jediný slovenský permanentný okruh Slovakia Ring tak absolvoval prvý oficiálny ročník týchto výnimočných pretekov.

Martin Trenkler;mg-1069-snapseed.jpg

Po minuloročnom nultom ročníku tak nasledoval prvý - oficiálny, na ktorý sa postavilo 284 pretekárov. Medzi nimi nechýbali aj telesne postihnutí športovci na tzv. „handbikoch," ale aj známe tváre ako muzikanti Martin Valihora a Martin Madej, poslankyňa Lucia Nicholsonová, moderátor Matej „Sajfa" Cifra, redaktori RTVS a TA3, model a tréner Martin Šmahel, herec Ivan „Tuli" Vojtek a ďalší. „Tuli" si tiež vyskúšal úzky kokpit formuly Renault nášho pretekára Richarda Gondu, ktorý sa rovnako zúčastnil na týchto cyklistických pretekoch.

Martin Trenkler;mg-1270-2.jpg

O skutočne nadľudských výkonoch, no aspoň v priaznivom počasí, svedčia aj záverečné čísla pretekov, ktoré odštartovali vo štvrtok 26. júna o 12:00 a skončili nasledujúci deň v rovnakom čase. Víťazná posádka tímu Procycling-Dexter so šiestimi členmi, spravila za 24 hodín spolu 947,52 km, s priemernou rýchlosťou 41,23 km/h.

Martin Trenkler;mg-1536-5.jpg

Až 21 jedincov sa pustilo do pretekov na vlastnú päsť - ako jednočlenný tím! Najlepší z nich - Martin Uharček dokázal sám za 24 hodín prejsť neuveriteľných 870,53 km s priemernou rýchlosťou 28,51 km/h!
Slovakia Ring aj cyklistické posádky sa už teraz tešia na ďalší cyklistický maratón v roku 2015.

Martin Trenkler;mg-1447-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri