Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Najrýchlejší znova Rosenqvist, no víťazom je Buemi

Sunday, 11. 06. 2017 - 17:36, Ľuboš Kašický   

Najrýchlejší znova Rosenqvist, no víťazom je Buemi

Chyba tímu Mahindra Racing počas pit stop stála Felixa Rosenqvista druhé víťazstvo za dva dni na berlínskom dvojkole Formule E.


Dnešné preteky veľa vzrušenia nepriniesli. Včerajší víťaz Felix Rosenqvist z tímu Mahindra Racing dnes znova potvrdil formu pole position a následnej aj prvým miestom v cieli pretekov, no nakoniec berie body iba za druhé miesto, keď tím zle zmanažoval prácu v depe počas pit stop.

2fe02.jpg

Rosenqvist sa do pretekov doslova vyrútil a celé preteky odkrúžil na prvom mieste. Sebastien Buemi, z tímu eDams Renault, bol bez problémov druhý v kvalifikácii aj v pretekoch. Švajčiar vedel, že nemusí riskovať útok na Rosenqvista a tak si počkal až do cieľa na druhej pozícii. Napriek tomu navýšil Buemi znova svoj náskok v čele priebežného poradia a mieri za tretím majstrovským titulom. Pre Buemiho je to už šieste víťazstvo v sezóne a dvanáste vo FE.

2fe03.jpg

Dnešné preteky boli najdlhšie v celej doterajšej krátkej histórii Formuly E a vozidlá zastavovali až po 23 kolách na výmenu auta s novou batériou. Lenže to bolo jediné kritické miesto pretekov, kedy sa rozhodlo o víťazovi. Nick Heidfeld sa prirútil do garáže práve vo chvíli, keď nepozorný tím vypustil na trať Felixa Rosenqvista. Toho komisári odmenili penalizáciou desať sekúnd, ktorá ho stála víťazstvo.

fe-r2-results.jpg

2fe04.jpg

fe01-12.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri