Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Najprv Loeb, potom Ogier

Sunday, 11. 03. 2018 - 09:00, Ľuboš Kašický   

Najprv Loeb, potom Ogier

Druhá etapa bola naozaj bohatá na udalosti a poradie sa nám trochu premiešalo. Loeb síce stratil defektom, no stále má šancu na pódium.

 

V piatok rozhodovala „Čokoláda" a v sobotu jej úlohu prevzal 31-kilometrový úsek Guanajuatito. No a práve na tomto úseku štartovala najprv prvá a popoludní aj druhá sekcia sobotňajšej etapy mexickej rely.

„Skúsil som sa hneď na prvom úseku nabudiť, lebo to je pre mňa dôležité. Zatlačili sme a auto šľapalo, ako hodinky," pochvaľoval si po úvodnej rýchlostnej skúške Sebastien Loeb, ktorý sa vďaka najrýchlejšiemu času okamžite prehupol do priebežného vedenia súťaže! No nie každému sa takto vydarilo sobotňajšie ráno. Už na prvom kilometri utopil motor v brode Neuville a asi minútu ho nemohol naštartovať. Keď sa mu to podarilo, tak v závere úseku dostal pomalý defekt a sobota bola pre neho ďalším „vydareným" dňom.

ci03l.jpg

Podobné problémy mal aj Ott Tänak, ktorý si ešte ráno pochvaľoval, aké fantastické je toto japonské autíčko z Nemecka. A to nemal robiť. Jeho Toyota „spichla" a na siedmom kilometri zakusla turbo. „Žiaľ, taká je rely," chlácholil seba aj fanúšikov sebavedomý Estónec. „Ale som spokojný s tým, že auto ukázalo svoju silu na šotoline. Skúsime teda zajtra niečo vybojovať aspoň na Power stage."

Copyright manufacturer;tgr-0054-12.jpg

Slávny Sebastien Loeb viedol celú dopoludňajšiu sekciu a už sme sa začali nádejať, že uvidíme veľký návrat veľkej legendy. Druhá sekcia sa popoludní znova začínala na Guanajuatito a znova sa rozhodovalo. „Trafil som nejakú skalu na ceste. Nevyzeralo to na defekt," krútil hlavou Loeb, ktorý musel na trati meniť koleso a stratil nielen dve minúty, ale aj priebežné vedenie.

ci04-2.jpg

Defekt na RS14 urobil aj Dani Sordo, no ten stratil menej a udržal sa aspoň na pódiu. Od rána však na pílu tlačil návratom Loeba motivovaný Sebastien Ogier. A teraz prišla jeho chvíľa. Od štrnástky sa usadil na čele priebežného poradia a svoj náskok začal ešte zveľaďovať. „Celý deň sme tlačili, ako to len išlo," netajil sa úradujúci šampión. „V závere sme už mali opotrebované gumy a viac už to nešlo, no celkovo to bol dobrý deň."

Copyright manufacturer;av2018030123.jpg

Bodaj by nie. Ogier odchádzal do postele po druhej etape s náskokom tridsaťpäť sekúnd na Krisa Meeka, ktorý aj napriek množstvu drobných hlúpych chýb „na tú kardinálnu stále čaká" a preto sa statočne drží na druhom mieste. „Chytili sme rytmus a išlo sa nám dobre," raduje sa Ír, no šéf Pierre Budar tŕpne, kedy spraví svoju povestnú chybu. Dúfajme teda s ním, že Meeke nepotvrdí povesť a zaspomína na svoje slávne vlaňajšie víťazstvo (tentoraz azda bez prejazdu parkoviskom).

Copyright manufacturer;1969337-2c96ln08mo.jpg

Z veľkých hráčov si ešte doplňme Andreasa Mikkelsena, ktorý podáva skutočne kvalitný výkon, no stále sa trápi s autom. „Popoludní sme setup znova upravili. Auto sa správa lepšie, no stále to nie je ono. Mohli by sme byť ešte rýchlejší," uvažuje nórska rely hviezda. Aj napriek problémom sa však odhodlane drží štvrtej priečky.

Copyright manufacturer;2018mexico-hem-212.jpg

Vynikajúci výkon naďalej podáva Pontus Tidemand vo WRC2, kde už si vypracoval takmer šesťminútový náskok na druhú Fiestu a v celkovom poradí sa po problémoch Tänaka posunul už na siedme miesto. „Našli sme správnu rovnováhu. Táto súťaž je veľmi náročná na rytmus. Ak idete pomaly, tak strácate koncentráciu a auto prestáva fungovať. Treba si udržať správne tempo," vysvetľuje skúsený Švéd.

sk01.jpg

Karty sú teda rozdané a v nedeľu by sa už veľa meniť na poradí nemalo. Ostávajú iba posledné tri merané úseky a víťaza by sme mohli spoznať už niekedy okolo dvadsiatej hodiny večer. V rely však nikto nemá nič isté, kým nedôjde do cieľa a preto si počkajme.

Priebežné poradie po druhej etape mexickej rely 2018:
1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3h25m03.1s
2. Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +35.9s
3. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +46.8s
4. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m28.4s
5. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +2m19.7s
6. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +4m44.6s
7. Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +9m24.2s
8. Gus Greensmith/Craig Parry (Ford Fiesta R5) +15m06.8s
9. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +15m59.6s
10. Pedro Heller/Pablo Olmos (Ford Fiesta R5) +21m43.0s
...
12. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +30m45.1s
...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri