Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Nádherný súboj Glocka s Paffettom otvoril sezónu v DTM

Monday, 07. 05. 2018 - 07:18, Ľuboš Kašický   

Nádherný súboj Glocka s Paffettom otvoril sezónu v DTM

Nemecká séria cestovných vozidiel DTM začala v poslednej dobe strácať svoju prestíž, no stále má čo ponúknuť. Na Hockenheime odštartovala novú sezónu v ostrom súboji Mercedesov, Audi a BMW.


Nedeľňajší súboj Timo Glocka (BMW M4 DTM) a Gary Paffetta (Mercedes AMG C63 DTM) si fanúšikovia populárneho nemeckého šampionátu cestovných vozidiel budú dlho pamätať. Nádherný súboj dvoch expilotov F1 gradoval víkend. Dlho bol na čele Angličan Paffett, no v závere nestačil s dychom a najprv mu utiekol Glock a v poslednom kole neudržal za sebou ani Mika Rockenfellera (Audi RS5 DTM). Na pódium sa tak dostali všetky tri prestížne nemecké značky.

l01.jpg

Gary Paffett sa stal víťazom prvých sobotňajších pretekov, keď dokázal využiť štart z pole position a udržal za sebou aj Lucasa Auera, jazdiaceho tiež na Mercedese. Glock (44 b.) v sobotu došiel na treťom mieste a aj vďaka tomu po prvom závodnom víkende sezóny DTM vedie priebežné poradie o jediný bod pred Paffettom (43 b.). Tretí je Rockenfeller (18 b.). V poradí tímov je na čele Mercedes AMG Motorsport Petronas (61 bodov) pred BMW Team RMR (44 b.) a Silberpfeil Energy Mercedes AMG Motorsportom (30 b.)

l02.jpg

Tohtoročná sezóna DTM má znova na programe desať pretekárskych víkendov po dva preteky a druhým kolom pokračuje už o dva týždne na nemeckom Lausitzringu. Desiate finálne podujatie zatvára sezónu opäť na Hockenheime v polovici októbra.

l03.jpg

Ešte predtým však nechajme vytiecť prúd radosti z víťazstva Tima Glocka. „Boli to najlepšie preteky v mojej kariére," radoval sa Nemec. „Bolo to čisté pretekanie. Vydal som zo seba všetko. Ani na moment sa nedalo oddýchnuť. Milujem to. Toto je rýdze pretekanie v DTM." A my len dodajme, že ak chcete toto rýdze pretekanie DTM vidieť na vlastné oči, tak budete mať možnosť počas prvého júnového víkendu na neďalekom maďarskom Hungaroringu, kde sa jazdí tretie podujatie sezóny nemeckého šampionátu cestovných vozidiel.

l04.jpg

Výsledky prvých pretekov  - Výsledky druhých pretekovPriebežné poradie po úvodnom víkende na Hockenheime

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri