Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Na štarte L Racing 10. Rally Rožňava až deväť vozidiel R5

Friday, 24. 03. 2017 - 17:25, Public relations   

Na štarte L Racing 10. Rally Rožňava až deväť vozidiel R5

Posledný týždeň zostáva do štartu slovenského šampionátu v rally, ktorý v tejto sezóne netradične otvorí L Racing 10. Rally Rožňava. Na súťaž sa prihlásilo 49 súťažných posádok, z ktorých až deväť uvidíme na vozidlách špecifikácie R5!

Auto klub Košice za spolupráce s L Racing zabezpečili, že Rally Rožňava sa vrátila do kalendára Majstrovstiev Slovenska a to vo veľkom štýle. Fanúšikovia rýchlych kolies sa môžu tešiť nielen na skvelé trate, ale aj na veľké súboje o absolútne prvenstvo. O to by sa mohlo „pobiť" najmä deväť posádok triedy 2, ale aj dve silné vozidlá špecifikácie WRC z triedy 11.

Tibor Szabosi;gh7p8399-5.jpg

Štartovné číslo 1 ponesie na svojej Škode Fabia R5 posádka Grzegorz Grzyb - Jakub Wrobel. Poľský jazdec získal v minulom roku titul majstra Poľska v rally a titul vicemajstra Slovenska v rally, vďaka čomu si pri neúčasti Pavla Valouška zabezpečil najlepšiu štartovnú pozíciu. Nové súťažné vozidlo a nový spolujazdec by mohli priniesť prekvapivé výsledky, ktoré sa určite bude snažiť ohroziť posádka juniorských vicemajstrov sveta, Martin Koči - Lukáš Kostka rovnako na Škode Fabia R5. Trojicu Škodoviek a majstrov doplnia bratia Jaroslav Melichárek s Erikom Melichárkom so štartovným číslom 3. Všetky tri prvé posádky pre túto sezónu vymenili svoje súťažné vozidlá, a tak sa určite máme na čo tešiť.

Martin Paľov;ik8a6023.jpg

S číslami 4 a 5 uvidíme na trati dvojicu Fordov Fiesta R5 v podaní Vlasta Mejarčáka s Michaelou Vejačkovou a Tomáša Kukučku s Petrom Vejačkom. Za nimi s číslom 6 odštartuje na novej Škode Fabia R5 aj ďalšia slovensko-česká posádka za volantom s Igorom Drotárom, ktorého bude navigovať Tomáš Plachý. Snáď šťastnú sedmičku získala mladá dvojica Mattias Adielsson - Andreas Johansson, ktorá na rožňavské trate dorazí až zo Švédska a predvedie svoje umenie na neznámej trati. Prvé vozidlo WRC bude niesť štartovné číslo 8 a bude ho riadiť Karel Trněný za spolupráce s nemeckým spolujazdcom Christianom Doerrom. Deviatku posádok s prioritou ASN uzatvárajú Tomáš Fusko s Jakubom Slovákom, ktorí zatiaľ svoje vozidlo neodhalili, ale predpokladáme, že by to mohol byť Peugeot 208 R2, rovnako ako v minulej sezóne. V top 10 sa ešte nachádza aj Ondřej Bisaha na Forde Fiesta R5. Druhým WRC na trati bude Škoda Fabia WRC Tomáša Ondreja s Adamom Gomorim, ktorí budú niesť číslo 11 a posledné vozidlo špecifikácie R5 bude Ford Fiesta R5 posádky Vladimír Hanuš - Milan Timko, s ktorou v Rožňave absolvujú svoju premiéru na tomto aute.

Tibor Szabosi;c30i3097-1.jpg

Napínavé súboje nás čakajú aj v triede 3, do ktorej sa prihlásilo až 9 posádok. Nechýbajú „stálice" ako Peter Gavlák s Emilom Horniačkom, Richard Pravda s Petrom Hojnošom či minuloroční majstri Wieslaw Ingram s Krzystofom Janikom. Novými adeptmi na dobré umiestnenia budú Slawomir Kurdys s Michalom Kasinom, Tomáš Minarovič s Róbertom Baranom a Tomáš Konečný, ktorí presedlali do vozidiel Subaru Impreza. Pomenej vozidiel ako v minulom roku je v triede 6. Spomínali sme už Tomáša Fuska, s ktorým budú súperiť určite Martin Kysucký a aj Martin Koiš. Divákov potešia aj traja historici, z ktorých sú dvomi otec a syn Bérešovci na Lade a na Mazde a tiež Dezider Krajčovič na Škode 130LR. Spomenieme ešte určite aj jedinú ženskú posádku v zložení Michaela Debnárová - Lucia Laurincová.

Tibor Szabosi;gh7p8541-3.jpg

Do Slovenského rally pohára sa prihlásilo sedem posádok a máme aj tri posádky rally školy, ktoré sa budú snažiť uspieť, resp. doraziť do cieľa pre zisk licencie.

Kompletný zoznam prihlásených posádok nájdete na webstránke roznava.rallye.sk.

Zdenka Tamášová
Tlačový tajomník L Racing 10. Rally Rožňava



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri