Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Na Slovakia Ringu začal veľký pretekársky víkend

Friday, 17. 08. 2012 - 22:02, Daniel Mandzi   

Na Slovakia Ringu začal veľký pretekársky víkend

Prvý voľný tréning Majstrovstiev sveta FIA GT1 dnes patril tímu Vita4one Racing Team s vozidlom BMW E89 Z4 a posádkou Nikolaus Mayr-Melnhof a Mathias Lauda. Náš Štefan Rosina zajazdil ôsmy najrýchlejší čas. Voľné tréningy využívajú tímy na zoznamovanie sa s traťou a nastavovanie vozidiel na sobotňajšiu kvalifikáciu a kvalifikačné preteky, ktoré diváci uvidia o 17:45. Druhý voľný tréning na slnkom zaliatej trati vyhral opäť tím All-Inkl.com Munnich Motorsport (Mercedes-Benz SLS AMG GT3), s posádkou Marc Basseng a Markus Winkelhock. Štefan Rosina a Albert von Thurn und Taxis s vozidlom Lamborghini Gallardo LP600+ skončili na ôsmom mieste. Štefan Rosina: „Štartové pole je tentoraz veľmi vyrovnané a naše auto síce nie je veľmi stavané na túto trať, ale budeme bojovať."

Tibor Szabosi;co8c0841-11.jpg

O okruhu sa vyjadril aj legendárny francúzsky pretekár a víťaz slávnych 24 h. pretekov v Le Mans Stéphane Ortelli: „Je to nádherná trať, jedna z absolútne najlepších v Európe. Je prirodzene plynulá a nie ako moderné okruhy z F1. Naozaj ju zbožňujem, aj keď dočasná šikana z pneumatík je nesmierne náročná."

Tibor Szabosi;67c3839.jpg

V slovenskom šampionáte vyhral kvalifikáciu na sobotňajšie 10-kolové šprintové preteky Čech Michal Matějovský na vozidle Audi A4 DTM pred Slovákom Antonom Kiabom na rovnakom vozidle. Miroslav Konôpka na vozidle Saleen bude štartovať z tretieho miesta.

Tibor Szabosi;67c3460-1.jpg

V sobotu od rána čakajú na divákov okrem dobrého počasia aj napínavé súboje v pretekoch Stredoeurópskej trofeje FIA, sprievodných pretekoch a o 17:45 uvidia diváci hodinové kvalifikačné preteky Majstrovstiev sveta FIA GT1, v ktorých Štefan Rosina chce bojovať o popredné priečky. Hneď po nich o 19:05 začínajú vzrušujúce dvojhodinové vytrvalostné preteky v rámci Stredoeurópskej trofeje FIA s najlepšími jazdcami nášho regiónu.

Tibor Szabosi;67c3683-1.jpg

Pre viac informácií navštívte stránku www.slovakiaring.sk

Fotogaléria: FIA GT1 Slovakia Ring Piatok II

Fotogaléria: FIA GT1 Slovakia Ring Piatok

Fotogaléria: FIA GT1 Slovakia Ring Štvrtok

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri