Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Sardínii pokračuje šachová partia medzi Ogierom a Neuvillom

Saturday, 09. 06. 2018 - 22:12, Ľuboš Kašický   

Na Sardínii pokračuje šachová partia medzi Ogierom a Neuvillom

Druhá etapa bola už v tradičných miestnych podmienkach a poradie sa stabilizovalo. Hyundai Belgičana Neuvilla sa však začína doťahovať na Ford Francúza Ogiera.

 


Oboch rivalov v súboji o majstrovský titul dnes potrápili problémy. Francúz (ford) prehrial motor a o eresku neskôr Neuville (hyundai) dostal defekt a zvyšok etapy sa bál, aby znova nepichol, lebo už nemal ďalšiu rezervu. „Je to poriadne tesné," vraví Ogier. „Popoludní som musel poriadne pritlačiť. Bol som nahnevaný, že som dopoludnia stratil náskok. Cítim tlak, no chceme vyhrať a musíme zabojovať."

Copyright manufacturer;2018007645al.jpg

„Všetko je otvorené. Budeme bojovať až do konca," zastrája sa Belgičan. „Ako viete, mal som defekt a stratil som nejaký čas. Rozhodli sme sa ísť opatrnejšie a neriskovať na tom množstve kamenia." Neuville (hyundai) síce tvrdí, že šiel opatrne, no zo včerajších takmer dvadsiatich sekúnd stiahol náskok Ogiera už na necelé štyri sekundy!

ap-111.jpg

Smoliarom dňa je Latvala (toyota), ktorý celý čas zvádzal nádherný interný súboj o tretie miesto so svojim kolegom Lappim. Bronzovú priečku udržal aj po záverečnej sobotňajšej ereske, no potom poškodil alternátor o nejakú skalu. Latvala zastavil na prejazde do cieľa etapy, no auto už nenaštartoval a musel odstúpiť. Na tretie miesto sa tak posunul Lappi s ďalšou toyotou. A to posúvalo aj poradie za ním.

ms01-13.jpg

Vo WRC2 Lefebvre (Citroen) poškodil auto už na druhej sobotňajšej rýchlostnej skúške a do čela sa vrátil Jan Kopecký (Škoda). Česká posádka teraz kraľuje neohrozene v skupine s veľkým náskokom a po odstúpení Latvalu by sa mal posunúť aj v absolútnom poradí už na siedme miesto. „Byl bych radši, kdybych mohl s Lefebvrem bojovat. Teď to pro nás není jednoduché, protože na
nás není vyvíjen žádný tlak. A to člověk snadno ztratí koncentraci a může udělat chybu,"
priznal dnes Kopecký.

skoda02-kop.jpg

Zajtra súťaž na Sardínii konči treťou etapou, ktorá má štyri merané úseky (cca 40 km) a končí Power stage na Sassari už popoludní. Uvidíme teda, kto bude mať pevnejšie nervy a viacej šťastia.

Poradie po druhej etape:
1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:02:16.9
2. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +3.9
3. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +54.2
4. Hayden Paddon / Sebastian Marshal (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:01.8
5. Mads Østberg / Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +2:03.9
6. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +3:13.6
7. Jan Kopecky / Pavel Dresler (Skoda Fabia R5) +10:41.4
8. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +10:48.3
9. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +12:27.4
10. Martin Prokop / Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +13:02.1
...



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri