Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Na prvom kopci sa predstaví celá európska špička + ONLINE Výsledky

Friday, 01. 06. 2012 - 15:59, Zdenka Frývaldská   

Na prvom kopci sa predstaví celá európska špička + ONLINE Výsledky

Oficiálne stránky

Online výsledky

 

Už najbližší víkend sa mesto Šternberk stane centrom diania Majstrovstiev Európy v Pretekoch automobilov do vrchu, ktoré zároveň otvoria aj slovenský šampionát v PAV!

Tibor Szabosi;co8c8902-1.jpg

V dňoch 1.- 3.6. ožije mesto Šternberk a jeho okolie automobilovými pretekmi pod názvom Ecce Homo Šternberk. Tento známy kopec bude v sezóne 2012 zaradený okrem Majstrovstiev Európy aj do Medzinárodných Majstrovstiev a Majstrovstiev ČR v PAV, Majstrovstiev Slovenska a Rakúska v PAV, Majstrovstiev FIA Zóny strednej Európy, tiež aj historických automobilov, Českej trofeje či Majstrovstiev SR a ČR historických automobilov.

Tibor Szabosi;co8c9196-2.jpg

Až 158 jazdcov obsahuje aktuálny zoznam prihlásených na toto podujatie. Tvoria ho pretekári z 13 krajín Európy od Nemecka cez Rakúsko, Slovensko, Česko, Poľsko až po Chorvátsko a ďalšie, ktorí sa predstavia na plechových i formulových vozidlách. Fanúšikovia si budú môcť vychutnať najrýchlejšie stroje kopcových pretekov, známe ako placky, či už Osella FA30, Norma M20 alebo Wolf GB08 a taktiež aj formuly ako Reynard K-12, Opel Lotus či známu 3000 Lola B06/51. Zo známych mien nebude na trati chýbať držiteľ traťového rekordu, Talian Simone Faggioli, ktorého sa budú snažiť ohroziť Marcel Steiner, Miloš Beneš či Otakar Krámský. V „plecháčoch" sa o najvyššie miesta pobijú určite Herbert Pregartner na Porsche 911 GT2 RSR, Felix Pailer na známej oranžovej Lancii Delta Integrale alebo aj Karel Hubáček so svojím BMW M3 E92 GTR. Zo slovenských pretekárov môžeme spomenúť mená ako Martin Koiš, ktorý si v Šternberku odskúša svoj nový Ford Fiesta, Bohumír Čambálik na nedávno kúpenom vozidle Peugeot 207 AFR a tiež Miroslav Šutľák na novopostavenej Škode Fabia.

Tibor Szabosi;co8c8668-3.jpg

Pre všetkých z nich je pripravená trať dlhá 7800 metrov s priemerným stúpaním 3,9 %, ktorú by mali absolvovať dokopy štyrikrát. Preteky sa začnú piatkovým administratívnym a technickým preberaním. V sobotu budú od ôsmej hodiny ráno prebiehať tréningové jazdy, pričom večer budú zverejnené ich výsledky. Súťažným dňom je nedeľa. Počas nej jazdci absolvujú dve merané jazdy, ktoré rozhodnú o víťazoch i porazených. Odmeňovanie víťazov bude prebiehať od 18:00 hod. Všetkých sem srdečne pozývame a prajeme príjemný zážitok.

Tibor Szabosi;co8c8809-2.jpg

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri