Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Na „Kanároch“ máme RUFA SPORT s Grzybom. Koči neštartuje.

Friday, 04. 05. 2018 - 09:18, Ľuboš Kašický   

Na „Kanároch“ máme RUFA SPORT s Grzybom. Koči neštartuje.

Tréningovými jazdami, shakedownom a kvalifikáciou sa vo štvrtok rozbehol program druhého podujatia novej sezóny Majstrovstiev Európy v rely na Kanárskych ostrovoch.

 

k02.jpg

Približne o desiatej nášho času dnes na Kanárskych ostrovoch odštartuje druhý podnik ERC. Včera sa okrem večerného slávnostného štartu jazdili najprv dve tréningové jazdy, shakedown a kvalifikácia. Najrýchlejšou posádkou v kvalifikácii boli Gryazin s Fedorovom (Fabia R5), ktorí by radi nadviazali na svoje vlaňajšie víťazstvo z Lotyšska v závere sezóny. Hneď za nimi zajazdili favoriti Lukyanuk s Arnautovom (Fiesta R5). Nás samozrejme zaujíma najviac štart bratislavského tímu Rufa Sport, za ktorý štartuje Poliak Grzegorz Grzyb. Ten bol v kvalifikácii jedenásty a do dnešnej prvej etapy vyštartuje ako piaty. Kto sa však tešil na súboj Grzyba s Kočim bude asi sklamaný. Kočiho tím oznámil, že na Kanárskych ostrovoch štartovať nebude.

Marcin Rybak;mrx4806.jpg

V ostatných dvoch rokoch na ostrovoch vyhral diabolský Alexey Lukyanuk, ktorý by sa v tomto roku rád pokúsil vyhrať tretíkrát po sebe. „Vyhrali sme tu v predošlých rokoch aj napriek zlému setupu. Nič sa nám nedarilo. Teraz sme sa pripravili ešte lepšie a dúfam, že sa nám podarí zopakovať víťazstvo a predlžiť víťaznú šnúru," povedal pred štartom Rus. „Necítime tlak z toho, že sme priebežnými lídrami v šampionáte. Veríme vo svoje schopnosti, auto a celý tím. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sme to dokázali pretaviť do víťazstva."

Marcin Rybak;mrx4957.jpg

Druhý podnik ERC sa jazdí na dve etapy. Tá prvá štartuje v piatok a meria 101 ostrých kilometrov. Sobotňajšia druhá etapa pridáva druhú stovku a spolu na posádky čaká 202,7 km meraných úsekov.

Pozrite si Itinerár súťaže

Fotogaléria RUFA Day 1 Rally Islas Canarias

Marcin Rybak;grzyb-canarias-shakedown9.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri