Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Na Barumke pokračuje súboj Valoušek, Koči a Grzyb

Saturday, 26. 08. 2017 - 09:53, Ľuboš Kašický   

Na Barumke pokračuje súboj Valoušek, Koči a Grzyb

Večerným prológom sa v piatok rozbehol 47.ročník najvýznamnejšej rely súťaže v bývalom Česko - Slovensku, slávna Barum Rally. Na štarte máme aj slovenských pretekárov.

 

Už o týždeň pokračujú v Trebišove Majstrovstvá Slovenska v rely a slávna Barumka je vznikajúcou príležitosťou nielen porovnať si svoje sily s kompletnou európskou špičkou, ale využiť to zároveň aj ako výbornú prípravu na záverečnú fázu súboja o slovenský titul.

Asi aj z týchto dôvodov v Zlíne nemohli chýbať prví traja v priebežnom poradí MSR. Pavel Valoušek (Icari Rally Team) to tu pozná asi najlepšie. „Súťaž bude veľmi náročná, no veľmi sa na ňu teším," netajil na štarte Valdo. „Začína sa dnes superšpeciálkou a bude dôležité neurobiť žiadnu veľkú chybu. Európska špička už v kvalifikácii ukázala, že sa pôjde rýchlo. Ja si však myslím, že takýmto tempom sa Barumka úplne celá jazdiť nedá, ale ok. Na súťaž sa veľmi tešíme a sme radi, že sa nám to podarilo zrealizovať pred Trebišovom."

img-9894-1.jpg

Valouškovými súpermi v boji o slovenský titul sú Martin Koči a Grzegorz Grzyb (Rufa Sport). „Tak určite to bude náročný pretek. Pôjde sa strašne rýchlo a myslím si, že tie súboje budú extrémne tesné. Strieda sa tu tempo, šírka cesty a kvalita asfaltu. Zo štartu mám však super pocit a veľmi sa na to teším," vraví Košičan Martin Koči, ktorý v Zlíne štartuje pod hlavičkou poľského tímu Rallytechnology. „Pre mňa je to po dlhšej dobe väčší pretek, pretože naposledy som išiel MS Korziku a potom slovenský majstrák. V druhej polovici sezóny je to táto Európa, Barumka, takže určite som z toho nadšený a budem snažiť."

img-9898.jpg

Zatiaľ tretí v priebežnom poradí MSR Poliak Gzregorz Grzyb, jazdiaci za bratislavský tím Rufa Sport. „O Barum Rally všetci vieme, že je to veľmi náročná a nebezpečná súťaž. Je rýchla a zároveň technická. Domáci ju veľmi dobre poznajú a je ťažké ich tu poraziť. Ja som tu už dlho neštartoval a budem si musieť dávať pozor. Budeme však bojovať. Agresívnou jazdou sa však pokúsime o čo najlepšie časy," verí v dobrý výsledok Grzyb, ktorý na Európe tento rok štartoval už na Akropolis a v Rzeszowe, kde vyjazdil veľmi pekné výsledky a v priebežnom poradí ERC sa s Bouffierom delí zatiaľ o siedme miesto.

img-9888.jpg

Okrem lídrov slovenského šampionátu v hlavnej súťaži v Zlíne štartuje aj Tomáš Minarovič za tím KIT Racing, Vlado Hanuš (VH-Autoracing) a Richard Pravda (Červené Mravce Rally Team). Držme teda našim chlapcom palce.

zlin-res-01.jpg

V nočnom prológu v uliciach Zlína podľa očakávania najlepšie zajazdila posádka Kopecký - Dresler z továrenského tímu Škody Motorsport pred svojimi večnými rivalmi Vaškom Pechom a Petrem Uhelem (EuroOil Invent Team). Z našich bol najlepší Valoušek na siedmom mieste. Grzyb bol deviaty a Koči dvanásty. Pravda figuruje na 72.mieste, Hanuš na 73.mieste a Minarovič na 89.mieste.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri